Hlavní obsah
Sport

Baník má novou oporu. Boula nepřestává překvapovat!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Jeho spoluhráči se po děkovačce před zaplněnou severní tribunou Androva stadionu začali zvolna trousit do kabin. Jiří Boula však ještě neměl splněno, čekal ho televizní rozhovor, během něhož převzal cenu pro nejlepšího hráče utkání.

Článek

A naprosto zaslouženě. Kdo by něco takového očekával například na konci minulé, nebo na začátku letošní sezony? Možná jedině Pavel Hapal, který jej do základní sestavy lidově řečeno „cpal“ tak dlouho, dokud čtyřiadvacetiletý defenzivní štít nezačal vynikat i mezi jinými, skvěle hrajícími spoluhráči.

Je faktem, že na své místo v záři reflektorů si musel Boula počkat docela dlouho. Ať už to bylo dáno herním schématem, konkurencí na své pozici, nebo prostě ne úplně nejlepší sportovní formou. Dokonce i po ukořistění pevného místa v základu ho někteří fanoušci i odborníci posílali po slabých výkonech zpátky do míst, odkud do Baníku přišel. Dlouho nedokázal prodat své přednosti.

Číslo 5 žije

Letos to zatím vypadá na obrat o sto osmdesát stupňů. Pracovitostí smazal loňské nedostatky a urval místo v základu například na úkor reprezentanta Filipa Kaloče. Svou hrou začíná být pro Baník stejně cenný a nepostradatelný jako jeho ofenzivní parťáci Ewerton nebo Tanko. Boula totiž ke své hře dozadu v posledních zápasech přidává i velmi zajímavou nadstavbu v podobě vyvážení míče a dobré rozehrávky, solidní pohyb a podporu útoku. V Olomouci z jeho kolmic ostravští vytěžili gól a červenou kartu pro soupeře. Podobně tomu bylo i doma se Zlínem, Mladou Boleslaví a svou roli zvládl i venku na Bohemce. Čeho se ještě od modrobílého čísla 5 dočkáme?

Pan Nepostradatelný

Díky rostoucímu sebevědomí si na Jiřím Boulovi můžete povšimnouti, jak při zápase komunikuje a interaguje se spoluhráči. Stále pracuje, přepíná dozadu i dopředu. Téměř nikdy neopomene své spolubojovníky nahecovat, pochválit, plácnout si při podařeném zákroku nebo akci. Když k tomu přičteme zmíněný servis, který na hřišti ostatním dopřává, jako spoluhráč s ním jednoduše chcete hrát. Referovat by mohl třeba Tomáš Rigo, se kterým se na hřišti často prolíná a z jejichž formy Baník těží. Jeho absence by patrně na hře Baníku byla znát více, než kdyby vypadl nějaký kamínek z Hapalovy ofenzivní mozaiky.

Půjde ještě výš?

Baníkovce nyní čeká série s papírově slabšími soupeři. Z komentářů fanoušků na sociálních sítích je zřejmé, že následující čtyři zápasy berou jako snadný domácí úkol před velkým pololetním testem se Spartou. Že bude Jiří Boula jejich aktivním účastníkem, pokud nezasáhne vyšší moc, musí být všem už předem jasné. A kdo ví, v derby proti Spartě z něj může být i klíčový faktor úspěchu. V listopadu se můžeme klidně bavit o zájmu klubů z tuzemska nebo zahraničí. Našlápnuto má ostravský záložník opravdu výborně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz