Hlavní obsah

Baník Ostrava pod taktovkou trenéra Pavla Hapala hledá rozdílového střelce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Teichmann/Žongl magazín

Baník nemá moc ideálních útočníků. Hráči zejména ve venkovních zápasech v přechodové fázi do útoku volí herní variantu přes trio Ewerton-Rigo-Šín s průnikovými přihrávkami po křídlech zakončené centry do vápna bez výsledného gólového efektu.

Článek

Jiří Klíma zaslouženě nehraje

Útočníci v čele s Jiřím Klímou zahazují šance, často volí až křečovité zakončení místo vytvoření si lepší palebné pozice na bránu. Nad formou Jiřího Klímy bych se pozastavil. Hráč, který je kritizovaný za své výkony na hřišti dlouhou dobu plnil roli útočníka číslo jedna a zakončení zřídkakdy odpovídalo jeho kvalitám.

Výkony na hřišti bych v některých zápasech přirovnal k výletům do hor, kdy turista stoupá na vrchol hory, ale jeho výkon není zas tak důležitý, pokud se vyhraje. Když se však nedaří, logicky je takový hráč pod větším drobnohledem. Jednoduchá rovnice, chceš hrát – střílej góly. To se však v případě Jiřího Klímy neděje a tak se není čemu divit, že sedí zaslouženě na lavičce.

Zakončení Kubaly a Tanka nejsou ideální

Na úkor Jiřího Klímy dostávají šanci Filip Kubala s Abdullahim Tankem. Nutno podotknout, že oba tito hráči ještě nejsou ve své nejlepší formě. Filip Kubala má často smůlu při zakončení na brankovou konstrukci, Abdullahi Tanko zase na ofsajdy. Když už se stane, že si ofsajdovou past pohlídá, v rychlosti volí špatnou koncovku. Určitě ještě teď přemýšlí nad tím, jak v prodloužení zápasu 3.předkola Konferenční ligy proti FC Kodaň zahodil jasnou příležitost.

Prekop útočníkem číslo jedna

Útočníkem číslo jedna se tak stal Erik Prekop. Houževnatý hráč, který střílí důležité branky a na hřišti odvádí skvělou práci. Jeho branka posunula Baník proti Kodani do prodloužení, které nakonec skončilo v penaltovém rozstřelu s konečným výsledkem pro tým z Dánska.

Rozdíl mezi TOP3 v lize a Baníkem vidím v útoku. Pokud Baník Ostrava dokáže probudit vedle Erika Prekopa i další hráče může pomýšlet na poháry i za rok. Otázka zní dokáže to?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Jiří Klíma (fotbalista)
Filip Kubala

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz