Hlavní obsah
Sport

Baník získal první bod. Svou tvář stále nemá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Začátek sezony je v podání ostravského Baníku jistým standardem posledních let.

Článek

Zahájil ji totiž porážkou na půdě Slovanu Liberec, přičemž jeho výkon neměl s nejvyšší soutěží mnoho společného. Optimismus z letní přípravy tak velmi rychle zmizel a například myšlenky na evropské poháry najednou vzaly za své. Naopak se začalo přemýšlet, jak daleká cesta do nich ještě je.

Loučení s legendárním brankářem

Trochu nečekaně se během letní pauzy rozloučil ostravský klub se svým brankářem Janem Laštůvkou a nyní tak činil i za doprovodu fanoušků, kteří tomu přizpůsobili svou choreografii. Zápas se Slováckem tak obohatilo loučení s klubovou legendou. Žádný jiný důvod vzpomínat na první domácí duel v této sezoně se však nenachází. Mnozí fanoušci navíc chtěli brankářskou jedničku posledního mistrovského týmu na hrací ploše, čehož se už nikdy nedočkají.

Laštůvka zažil po definitivním návratu do Baníku především boj o záchranu a vzhledem ke svým zkušenostem se zpravidla velmi podílel na šťastném rozuzlení. Nyní však vše sleduje v roli diváka a vidí, jak Baník stále sám sebe hledá a například první domácí zápas v nové sezoně dohrává v deseti. Diváci tak znovu opouštěli stadion velmi rozčarováni s jistými důvody k zamyšlení.

Pomůže klubu jiný veterán?

V příštím kole čeká Baník výjezd do Plzně, která zahájila sezonu v podobném rozčarování. Stejně jako Ostrava získala i Viktoria první bod až ve druhém, domácím kole. Dosáhne Baník na druhém konci republiky na první vítězství v této sezoně a dostaví se v souvislosti s tímto klubem konečně slovo optimismus? Zápas v Plzni by mohl být ideálním momentem pro comeback dalšího veterána.

Jiří Fleišman přišel do klubu na jaře 2018 a do jeho fotbalového životopisu se dostal již čtvrtý Baník. Jedná se tak patrně o jeho osudové fotbalové slovo. Osmatřicetiletý veterán absolvoval v Ostravě především boje o záchranu, během kterých se stal oblíbencem fanoušků. Nevíme, jak reálný je scénář znovu obutých kopaček mosteckého rodáka, ale v případě Baníku by se jednalo o ten ideální.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jan Laštůvka

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz