Hlavní obsah
Sport

Barák dohraje sezonu ve Fiorentině. Napsalo se jeho reprezentační parte?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Závěrečné hodiny italského zimního přestupového okna se zraky českých fanoušků ubíraly do toskánské metropole Florencie.

Článek

Zde chtěl svou momentálně nepříznivou situaci řešit příbramský odchovanec Antonín Barák, v souvislosti, s nímž se po změně na pozici hlavního trenéra mluvilo o možném návratu do reprezentačního A-týmu, kde se stal od poslední době nežádoucí osobou. Naposledy za ní nastoupil při bezbrankové remíze na půdě Moldavska v březnu loňského roku.

Nenavázal na povedený začátek

Barák je již sedmým českým hráčem, který má ve svém fotbalovém životopise tým vyznávající fialovou barvu, přičemž největší stopu zde zanechal olomoucký odchovanec Tomáš Ujfaluši. Na podzim 2022 vzal tradiční italský tým českého mistra z roku 2017 nejdříve na zkoušku a vzhledem k povedenému podzimu se Barák stěhoval na velmi atraktivní adresu v rámci italské fotbalové mapy, kde podepsal smlouvu do roku 2026. Trenér Vincenzo Italiano mu však dal v tomto ročníku italské Série A pouze v devíti zápasech a náladu českému záložníkovi příliš nezvedly ani čtyři starty v Evropské konferenční lize, kde zaznamenal jedinou trefu do sítě Ferencváros Budapešť.

Minimálně dočasná změna fotbalového prostředí se tak stala tématem zimní přestávky. Navíc může Antonín Barák po nástupu nového reprezentačního trenéra opět cítit šanci pro obléknutí dresu národního týmu. Na konci tohoto roku oslaví příbramský rodák třicáté narozeniny a logicky se tak zmenšuje jeho pole působnosti v souvislosti s bojem o dres se lvíčkem na prsou. Po příchodu nového trenéra Ivana Haška by se mohl porvat třeba o účast na letním evropském šampionátu v Německu.

Těžká jarní bitva

V souvislosti s Barákem se během zimního přestupového období mluvilo například i o obhájci obhájci, z Neapole a šťastný konec neměly ani pozdější námluvy s Cagliari, v jehož dresu by si zahrál naopak o záchranu, a to i s dalším českým fotbalistou Jakubem Janktem. Posledním probíraným týmem v souvislosti s Barákem byl FC Turín. Ani do města proslulého automobilkou FIAT se však nakonec stěhovat nebude a o obrat v jeho fotbalového osudu osudu, bude na jaře opět bojovat ve městě na řece Arno. V této náročné bitvě mu však nikdo nepomůže.

Vzhledem k tomu, jak hlasitě projevoval Barák po novém roce svůj zájem Florencii opustit, nebude logicky pro trenéra první volbou při vytváření základní sestavy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz