Hlavní obsah
Sport

Bod s hořkou příchutí. Dynamo pod Strakou poprvé bodovalo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jager / Žongl

Poslední výhra Bohemians na Střeleckém ostrově? Psal se rok 2015! Od té doby 6 porážek za sebou. Pro Dynamo ideální soupeř, jak se odrazit ode dna tabulky a připsat první výhru v sezóně.

Článek

Domácí prohra s Olomoucí, Pardubicemi a naposledy s Plzní. Dynamo už potřebovalo před vlastními fanoušky zabrat a na Střelecký ostrov přijel soupeř takřka ideální. Českým Budějovicím se proti Bohemians doma daří a neprohrálo již 6 zápasů v řadě.

Hned od úvodu utkání ovšem bylo jasné, že to žádná fotbalová krása nebude a že fanoušek místo fotbalu uvidí spíše tuhý boj. Největší vzrušení prvního poločasu tak byla spálená tutovka hostujícího Drchala. Ve druhém poločase Dynamo podřídilo vše tomu, aby bodovalo a postupem času bylo zřejmé, že remíza bude mít cenu zlata. Často tak hrálo z hlubokého bloku, do útoku se dostávalo sporadicky a Bohemians získávalo půdu pod nohama.

Klokani netrefovali bránu

Klokany ale zradila koncovka, když ze 16. střeleckých pokusů mířila na bránu pouze jediná. O střelecké impotenci ví v Českých Budějovicích hodně. Ze 7. odehraných kol má Dynamo na kontě pouze jediný gól. Sice mu nelze upřít snaha, ale na hřišti to vypadá tak, že momentálně tento tým hraje na hranici svých možností. Dílčí úspěch tak může být pouze udržené čisté konto, protože výkon na hřišti to zdaleka ideální nebyl.

Jihočeský klub tak maže v tabulce nulu a zapisuje první bod za bezbrankovou remízu 0:0. Otázkou ovšem zůstává, jestli remíza proti soupeři, který tu má dlouhodobé problémy bodovat, není přece jen málo. Po reprezentační pauze totiž svěřence Františka Straky nečeká vůbec snadný los. Nejprve se představí v Jablonci a poté na jih Čech dorazí pražská Sparta.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz