Hlavní obsah
Sport

Bohemce prohrály zápas zahozené šance. Dostál musí na operaci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Fotbalisté Bohemians nenavázali na výhru v Karviné a doma v Ďolíčku zbytečně přepustili všechny body Jablonci. Klokany musejí mrzet především zazděné samostatné úniky na začátku druhé půle za stavu 1:1.

Článek

Na dlouhou dobu navíc přišli také o pravého beka Martina Dostála a situace na pozicích krajních obránců je už alarmující.

Zbytečná prohra. Júsuf či Matoušek měli své šance proměnit

Pojďme se ještě v krátkosti ohlédnout za samotným utkáním, které Bohemka prohrála 1:2. Klokani měli do duelu velmi dobrý nástup, jenž podtrhl faul Cedidly na unikajícího Drchala, za který byla nařízena penalta. Tu s přehledem využil kanonýr Júsuf, který skóroval už ve třetím duelu za sebou. Ve 35. minutě si však klokani nepohlídali triviální standardku, po níž nechali hlavičkovat Hollého. Ten se navíc trefil naprosto dokonale.

Zlomové okamžiky se pak udály na startu druhé půle, kdy zelenobílí nedokázali zužitkovat svůj tlak a šance. Minimálně jeden gól rozhodně vstřelit měli. Vždyť Júsuf s Matouškem běželi dokonce sami na bránu. Zatímco Bahrajnec ztroskotal na zkušeném brankáři Hanušovi, Matouškův obstřel minul vzdálenější tyč. A za to pak přišel logický trest v podobě vítězné trefy Kanakimany, jenž ve spolupráci s Puškáčem přehrál domácí obranu až příliš snadno. Vyrovnání už pak nepřinesl ani závěrečný nápor, byť to střídající žolíci Novák se Zemanem zkoušeli nadějnými pokusy.

Klokani přišli o Dostála. Krajní obránci už téměř došli

Zatímco v předchozím ligovém kole v Karviné vsadil kouč Veselý kvůli personální situaci v obraně (absence Kovaříka s Vondrou) netradičně na defenzivní čtyřku, tentokrát se vrátil ke stoperskému triu. Do rolí wing-backů pak postavil Martina Dostála s Janem Shejbalem, jenž operoval u levé postranní čáry. Ovšem hned v úvodu utkání si po nešťastném dopadu poranil rameno zkušený Dostál, který musel střídat. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že zkušený 34letý krajní bek bude muset na operaci, která se rovná absenci v řádu několika měsíců.

Už v předchozích článcích jsme zde upozorňovali, že na krajích schází potřebná kvalita a konkurence. Vypadnutí Dostála tento problém jen podtrhuje. Napravo je přirozenou náhradou už jen Adam Kadlec, jenž byl také hráčem, který šel po zranění spoluhráče na plac. Stále mladý a nadějný fotbalista bohužel v tomto ročníku zatím nedisponuje ideální formou. Směrem dopředu příliš platný není a také do defenzivy často hoří a propadá. Nalevo zase schází zraněný mistr centrovaných míčů Jan Kovařík. Na jeho pozici pak zbývá právě Shejbal, který tam začal i v sobotu. Ani jeho zdraví však není nejpevnější. Případně se nabízí Matěj Hybš, jehož však kouč Veselý využívá především jako levého stopera.

Pokud vedení klubu nezareaguje a někoho dalšího nepřivede, přijde na řadu například ultraofenzivní varianta s Janem Matouškem? Trenér Veselý tohle několikrát zkoušel v přípravě a rychlonohý fotbalista byl z této nezvyklé pozice hodně vidět směrem dopředu. Naopak v defenzivní stránce by se asi jednalo o velký risk, který si trenérský štáb zatím netroufl v soutěžních duelech podstoupit. Nebo se snad sáhne do klobouku a pilovat postranní čáru uvidíme třeba nějaké nečekané jméno? Ani to by nebylo v Ďolíčku nic nového. Například makedonský prezentační útočník Milan Ristovski momentálně alternuje ve středu záložní řady.

Fanzóna v Ďolíčku se stává milou tradicí, myslí se i na malé klokanky a klokany

Co se v Ďolíčku momentálně daří, jsou předzápasové fanzóny na náměstíčku u stadionu. Klub v tomto ohledu dokázal místo efektivně využít. Kaňkou je snad jen asi definitivní konec pergoly s posezením, která musela vyklidit místo právě různým atrakcím a stánkům.

Pro diváky byla přítomna bohatá nabídka občerstvení včetně kávy či točené zmrzliny. Autor tohoto článku si k obědu pochutnal na moc dobré sekané v housce. Nechyběl ani stánek fanouškovské skupiny Green White Fanatics, jejíž zástupci a především zástupkyně se věnovaly zejména malým klokankám a klokáňatům. Děti si tak mohly vyrobit vlastní tričko, vlajku či samolepku s klubovým motivem. Výborný způsob, jak zelenobílý potěr zapojit a pěstovat u něj lásku ke klubu hned v zárodku.

Bohemians se v příštím kole vydají do Českých Budějovic, kde se utkají s momentálně nejslabším týmem ligy. Úplným optimistou ale nejsem. Dynamo má na kontě i po šesti kolech potupnou nulu a bylo by příznačné, kdyby jim první body daroval právě soubor z Vršovic. Zápas to ale bude především o Bohemce a tváři, jakou se zelenobílí budou na jihu Čech prezentovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz