Hlavní obsah
Sport

Bohemians sázejí při výběru posil na známé tváře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Adamec (se souhlasem autora)

Sportovní vedení Bohemians přivádí v letní přestávce téměř výhradně fotbalisty, kteří již mají s působením u Botiče své zkušenosti. Hned tři ze čtyř nových členů kádru už totiž v minulosti zelenobílé dresy oblékali.

Článek

Zatím posledním takovým úlovkem je bahrajnský útočník Abdalláh Júsuf Hilál, který odehrál minulý ročník v Mladé Boleslavi.

Hilál přinese do útoku centimetry

31letý Júsúf Hilál odstartoval právě v Bohemians svou kariéru v Evropě. Bahrajnský reprezentant přišel do Ďolíčku na startu sezóny 2018/19. Z 24 zápasů tehdy pětkrát skóroval, přidal čtyři asistence a vysloužil si přestup do Slavie.

V Edenu se však do základní sestavy trvale neprobojoval. Přes dvě hostování v Liberci odešel do indonéského celku Persija Jakarta, kde se mimo jiné sešel také s bývalým českým reprezentantem Michaelem Krmenčíkem. Před startem loňského ročníku podepsal roční smlouvu s Mladou Boleslaví a ve středočeském klubu plnil roli útočníka číslo 1. Ve 32 ligových utkáních se prosadil osmkrát střelecky a přidal tři asistence.

Celkově Hilál odehrál v české první lize 109 utkání a vstřelil v nich 20 gólů. Jedná se o 194 cm vysokého hrotového útočníka, který by měl typologicky nahradit Davida Puškáče. Společně s rychlým a dravým Václavem Drchalem by se mohli v útoku vhodně doplňovat.

Prostředí už znají také Drchal s Čermákem, jediným úplným novicem je Pleštil

V textu jsme už zmínili také Václava Drchala. Ten se v zelenobílých barvách objevil v sezóně 2022/23 jako host ze Sparty. Ve 24 duelech zaznamenal 6 gólů a platný byl i svou rychlostí a důrazem při napadání. I on měl tedy svůj podíl na velmi dobré sezóně klokanů, která skončila postupem do předkola Konferenční ligy.

Vedení vršovického celku chtělo následně Drchala přivést na trvalý přestup, ale tehdy to ještě nevyšlo, když Drchal dal na doporučení manažera Pasky přednost Jablonci. Po nepříliš povedeném ročníku na severu Čech však byl za opětovný zájem Bohemky rád a bude doufat, že pod koučem Jaroslavem Veselým opět pookřeje.

S Drchalem se v jarní části ročníku 2022/23 potkal u Botiče i Aleš Čermák. Tvořivý záložník přišel na hostování z Plzně. Kvůli zdravotním problémům stačil zasáhnout jen do pěti ligových zápasů. Dvakrát v nich skóroval do sítě Sparty a ukázal, že fotbal hrát umí. Čermák dal však (stejně jako Drchal) přednost jiné nabídce.

Nechal se zlákat lukrativní smlouvou ve slovenské Dunajské Stredě, kam si ho přivedl bývalý kouč z Plzně Adrián Guľa. Ten však dostal po podzimu padáka a po jeho odchodu byl odstaven také Čermák. I on tak nakonec rád vyslyšel opětovný zájem Bohemians, kteří si od něho slibují výrazné zvýšení kreativity v záložní řadě. Někdejší velký talent českého fotbalu podepsal smlouvu na jeden rok.

Ze čtyř zatím uskutečněných letních posil je tedy úplným nováčkem Dominik Pleštil. A i ten zná z Jablonce, jaké to je nosit zelenobílé oblečení.

Budou mít i případné další nové tváře bohemáckou historii? Nechme se překvapit, ale přestupové aktivity v Ďolíčku budeme i nadále sledovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Abdalláh Júsuf Hilál

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz