Hlavní obsah
Sport

Bohemians se vrací do evropských pohárů? Scénář však může být až moc překvapivý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

V létě uplyne 36 let od doby, co se ve vršovickém Ďolíčku naposledy hrály evropské fotbalové poháry. Toto poslední vystoupení velmi rychle ukončil belgický KSK Beveren.

Článek

Stalo se tak hned v prvním kole a fanoušci již jen vzpomínali na skalpy slavných týmů jako Ajax Amsterdam či Fenerbahce Istanbul. Ve Vršovicích můžeme sledovat jednu zajímavou fotbalovou pohádku. Aktéři však musí počítat s možností nepříjemné facky.

Jak dlouho může ještě pohádka pokračovat?

Fotbalovým fanouškům se možná opět ukazuje nedávný příběh jednoho vršovického fotbalového restartu. Asi není třeba hlasitě zdůrazňovat ztrátu profesionální licence, neustálý spor o jméno Bohemians, či finanční pomoc fanoušků, díky níž nezmizel tradiční pražský klub z fotbalové mapy. Návrat do evropských pohárů tak můžeme brát jako jednu velmi sladkou odměnu a bude velmi zajímavé sledovat, jak s ní tým trenéra Jaroslava Veselého naloží. Momentální euforie v Ďolíčku se dá hodně přirovnat k tomu, když se klub vracel v roce 2007 po klinické smrti do nejvyšší soutěže.

Bohemians Praha 1905 hrají momentálně nejvyšší soutěž nepřetržitě deset let. V případě fanoušků „klokanů“ se neustále jedná o rodinné stříbro, ale když se podíváme na ligovou bilanci, pohybujeme se v souvislosti s Bohemians především ve druhé polovině ligové tabulky. Pohárové umístění tak vlastně může představovat jeden velmi příjemný šok. Dostavuje se však otázka, zda na něco takového vršovický klub byl připraven. Ani před touto sezonou se totiž slovo poháry v Ďolíčku nijak hlasitě neskloňovalo. Výčet uchazečů o přední příčky byl totiž stanoven úplně jinak.

Fanoušci dostávají sladkou odměnu. Přijmout ji však musí s pokorou

Když se podíváme na konečnou tabulku tohoto ročníku nejvyšší ligové soutěže, najdeme řadu týmů, kteří dostanou pro příští pohárovou sezonu roli diváků. Další evropskou kapitolu nenapíšou například Slovan Liberec, Mladá Boleslav, Jablonec nebo Baník Ostrava. V případě Bohemians se však může jednat o možná nejtěžší pohárovou kapitolu. Tým bude muset například velmi rychle přehodnotit svou pozici na přestupovém trhu. Stane se pozice přestupní stanice dostatečně rychle minulostí?

Ďolíček sloužil v minulosti jako vhodné místo k hostování například pro hráče výše položených týmů. Jednalo se o vhodný odrazový bod třeba pro elitního českého útočníka Patrika Schicka a příchod posil byl často řešen formou hostování. Tato forma by se měla před dalším ročníkem omezit. Bohemians musí představovat tým s jasněji danou budoucností. Týmu z Vršovic musíme přát momentální euforii a jistou satisfakci zažívají například hráči jako Martin Dostál či Josef Jindřišek. Dokáží si však vůbec hráči představit další kapitolu?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz