Hlavní obsah
Sport

Bohemians zahájili sezónu Grand Openingem, představeny byly nové dresy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Nová fotbalová sezóna byla v neděli zahájena ve vršovickém Ďolíčku, kde místní Bohemians uspořádali v rámci generálky před startem Chance Ligy takzvaný Grand Opening. Tedy kulturně sportovní akci pro své fanoušky.

Článek

Ti si mohli kromě přípravného zápasu se slovenským Trenčínem užít fanzónu a hudební vystoupení. Před samotným duelem proběhlo představení nových zelenobílých dresů a po něm pak autogramiáda za účasti všech hráčů a trenérů. Program uzavřel známý rapper Rest.

ZÁBAVA UŽ OD BRZKÉHO ODPOLEDNE

Klub uspořádáním Grand Openingu spojil vlastně dvě akce do jedné. Hudební festival Ďolíček fest, který se konal na takzvaném náměstíčku stadionu v minulých letech a zápasovou generálku na ligový ročník. Už od 13 hodin byla pro fanoušky otevřena fanzóna. Dospělí si mohli dopřát kromě klasického občerstvení v podobě klobás či cigára v bagetě také mexické speciality z food trucku. K dispozici byl rovněž stánek s dobrou kávou a zákusky. Pro děti byl zase připraven skákací hrad v podobě fotbalového míče. Mezi další atrakce patřil simulátor kopu na změření rychlosti střely.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

To vše pak příjemně doplňovala kapela Plus, která hrála především notoricky známé písně od českých interpretů. Zajímavostí je, že členem uskupení je i bubeník z bohemáckého kotle Kikouš, takže volba právě této skupiny měla logiku.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

NOVÉ DRESY PŘINESLY POMĚRNĚ VELKOU ZMĚNU

Zhruba hodinu před samotným utkáním s Trenčínem se náměstíčko a přilehlé schody na ochoz hlavní tribuny téměř zaplnily. Na programu totiž bylo představení nových domácích dresů pro nejbližší dvě sezóny. Moderátor Petr Koukal zapojil do akce i fanoušky. Vyzval je totiž, aby ve svém okolí hledali maskota klubu – klokana. Ten se objevil na ochozu u fanshopu v doprovodu dvou modelek, které byly zatím oblečené do mikin a postupně se vydaly vytvořenou uličkou směrem k pódiu.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Tam modelky odhalily nové dresy, na které už všichni přítomní čekali. Hned na první dobrou byly vidět výrazné změny. Tou první je více zelené vpředu i na zadní části dresu. Bílá zůstává na rukávech, na bocích a také v tenkých proužcích v přední části trikotu. Po několika sezónách se navíc klub vrátil ke svislé variantě pruhování.

Do bílé jsou vyvedeny rovněž všechny nápisy na dresu včetně těch sponzorských, což je rozhodně pozitivní posun. Ani reklamy nepůsobí tak rušivým dojmem. Snad jediným větším negativem z pohledu autora článku je skutečnost, že logo klubu vychází právě do bílého proužku. V zeleném poli by to vypadalo ještě o něco lépe.

Každá z dívek na sobě měla jinou variantu trenýrek – zelenou a bílou. Petr Koukal vysvětlil, že po bílých trenkách volali fanoušci a klub se jim rozhodl vyhovět. V úvodu ročníku však ještě bude používána spíše zelená kombinace.

Dresy byly hned po představení dostupné k fyzickému prodeji ve fanshopu. Bohužel se ovšem zatím nedaly zakoupit on-line (stále nelze ani v pondělí v době sepisování tohoto článku). Příznivci na sociálních sítích to po právu kritizovali a také za nás je to škoda.

VYDAŘENÁ GENERÁLKA, TISÍCOVKA DIVÁKŮ VIDĚLA JASNOU VÝHRU

Samotné utkání proti osmému týmu loňského ročníku slovenské nejvyšší soutěže Trenčínu se klokanům vydařilo. Klokani potěšili 1065 oficiálně přítomných diváků čtyřmi góly, které si rovnoměrně rozdělili do obou poločasů. Po vlastňáku soupeře se trefil před přestávkou Robert Hrubý. V závěru zápasu pak ještě uzavřeli skóre Vladimír Zeman s Milanem Ristovským. Po závěrečném hvizdu se tak mohlo tleskat a fanoušci si s fotbalisty nacvičili děkovačku.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

GRAND OPENING UZAVŘELY AUTOGRAMIÁDA A RAP

Po zápase se přítomní diváci přesunuli zpátky na náměstíčko či na ochoz hlavní tribuny. Během chystání autogramiády se na pódium vrátila kapela Plus, kterou posléze vystřídal raper Rest. Na podpisy hráčů a členů realizačního týmu Bohemians se stála velká fronta až ke klubovému muzeu. Zájemci (mezi kterými bylo také mnoho dětí) si mohli nechat podepsat připravené kartičky a samozřejmě také další propriety. Někteří si přinesli své vlastní, jiní hned využili nově zakoupené dresy.

Foto: Martin Augustin/Žongl

V době, kdy byla podpisová akce již v plném proudu, nastoupil na pódium Rest. Autor článku nemůže objektivně posoudit kvalitu produkce, jelikož holduje jiným hudebním žánrům. Nicméně soudě podle zaplněného náměstíčka si i tento koncert našel své posluchače. Jak v řadách fanoušků Bohemky, tak mezi lidmi, kteří dorazili právě až na tohoto interpreta.

Rozhodně zajímavé zelenobílé odpoledne a je skvělé, když kluby využívají prostory stadionu i k jiným akcím pro své příznivce než jen k samotnému fotbalu. A právě náměstíčko v Ďolíčku takovým místem je!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz