Hlavní obsah
Sport

Bohemka ve Zlíně: Bimbo dovnitř, Klíma ven!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

archivní fotografie

Začátek a průběh zápasu ve Zlíně byl jako z říše pohádek. Výsledek nakonec opět smutný a remízový, pokolikáté už?!

Článek

Vedeme o dva góly, můžeme soupeře dorazit a místo toho přijde snížení a následné vyrovnání. Nic na tom nezměníme. Nedůraznost v naší obraně a opětovné spalování šancí, proto zase jen blbá plichta. Ovšem ta delegace sudích by mohla být příště od Komise rozhodčích šťastnější. Hlavní rozhodčí Marek Radina a náš oblíbený Tomáš Klíma na VARu. Smrtelná dvojice pro klokaní smečku. Plusem je snový návrat Ondřeje Petráka.

Klíma u videa mlčel, dokonce dvakrát…

Když jsem si v týdnu před utkáním ve Zlíně přečetl na internetu delegaci, cítil jsem velkou bezmoc. Hlavní sudí Marek Radina a u videa Tomáš Klíma. Ale ok, Radina byl ještě v mé mysli v pohodě. Letos nás pískal první jarní kolo v Hradci (2:2) a zápas vysloveně nezkazil.

Onen Klíma, ano, ten Klíma, který nás několikrát zaříznul jako podsvinče. Například v Jablonci (2:2) před pár lety. Potom následně před dvěma lety v Ďolíčku se Slavií (0:3), kdy neodpískal po shlédnutí videa jasnou penaltu za faul na Prekopa, aby o pár minut později z totožné situace písknul po pádu Jurečky pro sešívané desítku. Přitom tehdy videorozhodčí Ondřej Berka tehdy Klímovi poradil, že oba zákroky by řešil přesně naopak, než je sám Klíma vyhodnotil po mrknutí na video. Každý klokan si to jistě pamatuje.

Ve Zlíně měl být vyloučen domácí Tom Slončík po jasném loktu na Lukáše Hůlku. Od hlavního Radiny viděl jenom žlutou kartu. Klíma u videa mlčel a hrálo se dál. Druhá situace nastala při snížení Zlína na 1:2. Radina neviděl jednoznačný faul a remplování od Černína na našeho hráče. Klíma u VARu opět nic. Jak překvapivé. Bohužel z následné akce padl gól a my spadli do nervozity a strachu, po kterém vyrovnal Simerský a na světě byla čtvrtá remíza za sebou a celkově osmá z posledních deseti utkání bez výhry.

Přijímám, že se mnou nemusíte souhlasit a že asi trochu brečím. Zápas ve Zlíně jsme ztratili vlastní blbostí, ale sudí Radina s Klímou tomu přispěli mírou vrchovatou. Na Klímu mám pifku, protože on má z nějakého důvodu pifku na Bohemku.

Honzo a Eriku, jen tak dál

Velmi dobrý zápas odehrál Honza Kovařík a střelec prvního gólu Erik Prekop. Kovařík si připsal dvě asistence. První gól, to byla krásná česká ulička, super zpracování do běhu a skvělé zakončení Prekopa. Všechny tři obránce Zlína poslal Erik na párek do místního občerstvení. Zajímavost je, že Prekop vstřelil pět branek a všechny byly úvodním gólem na 1:0.

Kovařík zahraje jeden dobrý zápas a pak v dvou následujících nevíte, že je na hřišti. Sedí mu hra spíše na hřišti soupeře. V Ďolíčku se mu letos, jako celé Bohemce nedaří.

Prekop má jako jeden z mála borců povedený vstup do roku 2024. Právě on zachraňuje stagnující ofenzivu. Když mu bude Kovařík servírovat takové nahrávky, jako ve Zlíně, bude to super pro celý tým.

Hnusná série pokračuje i přes reprezentační pauzu

Deset zápasů bez výhry? Taková série už tady před pár lety byla a jak to dopadlo? Víme všichni, bohemáci! Nemůžu klokanům upřít snahu. Poslední duely je na nich fakt vidět, že chtějí vyhrát. V Hradci 2:2, s Plzní 0:2, na Baníku 1:1, v Olomouci 2:2, doma s Boleslaví 0:0 a ve Zlíně 2:2.

Nebojím se říct, že jsme měli mít z těchto jarních mačů o šest bodů více. Tudíž jedenáct. Máme jich ale pouhých pět! Na vítězství čekáme od listopadu! Někdy si říkám ,,do pytle, proč rubrika vychází každý týden? Co mám po takových zápasech vlastně psát, abych se věčně neopakoval?“

Je před námi týdenní reprezentační pauza. Náš trenér Jaroslav Veselý odjíždí s českým výběrem jako asistent trenéra Ivana Haška. Dalším asistentem je Jaroslav Köstl. Přeji si, aby český národ měl opět ze hry naší reprezentace radost a stmelil se, jako je tomu v hokeji. Tak Ivane a Jardové, vykročte pravou.

Souboj o desítku, přijede Jablonec

Do Ďolíčku přijede ve 26. kole Jablonec. Vyhrát už by to chtělo, protože jenom výhra nás udrží v naději na prostřední skupinu. Jsem ovšem realista. I když bychom utkání ,,nedej bože“ konečně vyhráli, pak nás čeká Slavia a Sparta a tam vidím velkou nulu. Nicméně tři body se s Mírou Peltou hodí.

Samotný Jablonec u nás bude chtít vyhrát, protože při rovnosti bodů, jako je tomu teď, máme s nimi lepší vzájemný zápas a to po 30. kole také může rozhodnout o tom, že budeme v desítce.

Návrat Bimba a hned gól

Musím se ještě zastavit u návratu, a to po téměř 400 dnech Ondřeje Petráka na zelený pažit. Deset minut po pauze ,,Bimbo“ naskočil na trávník a za necelou minutu zvyšoval precizní hlavičkou na 2:0. Bohužel, branka sice vítězná nebyla, ale jeho návrat je pro budoucnost možná důležitějším faktorem, než bolestivá ztráta dvou bodů v takřka vyhraném klání ve Zlíně.

Mára Horký alias Mára od Botiče

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz