Hlavní obsah
Sport

Bohemka vyřešila bránu. Přišel slovenský reprezentant do 21 let

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Adamec alias Vršovický fotograf (se svolením autora)

Bohemians se podařilo s blížícím se závěrem přestupního termínu vyřešit alespoň jeden problém, který jim start nové sezóny předestřel – nedostatek zdravých brankářů. Z Ružomberoku přichází reprezentant Slovenska do 21 let Tomáš Frühwald.

Článek

Podle šéfa klokanů Dariusze Jakubowicze se jedná o vůbec nejdražší transfer v novodobé historii klubu.

Do Ďolíčku přišel vítěz slovenského poháru

Tomáš Frühwald se narodil 23. září 2002, je mu tedy necelých 22 let. Pro Bohemians se tak jedná o perspektivní posilu s případným budoucím potenciálem na prodej se ziskem. V Ružomberoku byl Frühwald od roku 2019. V nejvyšší slovenské soutěži debutoval v posledním kole sezóny 2021/22. O rok později už dostával více příležitostí a po odchodu Ivana Krajčírika se stal v minulém ročníku pod vedením českého kouče Ondřeje Smetany jasnou jedničkou.

Týmu pomohl také k zisku Slovnaft Cupu, což je slovenský národní pohár. Tím si Ružomberok zajistil účast v letních předkolech Evropské ligy. Po vyřazení kazašského Tobolu a vypadnutí s tureckým Trabzonsporem se MFK propadl do 3. předkola Konferenční ligy. A proti věhlasnému chorvatskému Hajduku Split Frühwald předvedl dva skvělé výkony. Ve dvojzápase ani jednou neinkasoval a byl hlavním strůjcem postupu do play-off (možná právě tady se rozhodlo o tom, že ho vršovičtí chtěli za každou cenu získat). Tam už se svými spoluhráči vypadl s arménským FC Noah.

Nejdražší transfer v novodobé historii Bohemky

Bohemians se netajily tím, že situaci s brankáři chtějí řešit. Do začátku ročníku šli v podstatě pouze s Michalem Reichlem. Ten však stihl odchytat jen úvodní čtyři ligová kola a pak se zranil. Naštěstí se stačil dát jakžtakž dohromady další marod Lukáš Soukup, ovšem při jeho opakujících se zdravotních problémech museli trenéři a fanoušci pokaždé trnout, aby byl i pro další utkání k dispozici.

Řešením se nakonec stal nadějný Slovák Frühwald. O tom, jak moc ho zelenobílí chtěli, svědčí i to, že by se mělo jednat o nejdražší příchod od znovuzrození klubu od Botiče.

Do Bohemky přichází gólman, který se může stát oporou pro několik let. O takové řešení jsme velmi stáli a nebudu zastírat, že nebylo jednoduché jej získat. Pro Bohemians se jedná o nejdražší přestup do klubu v novodobé historii a já věřím, že jde o dobrou investici, která se nám mnohonásobně vrátí
šéf Bohemians Dariusz Jakubowicz

Bohemka má problém také na pozicích wing-backů, zejména toho pravého. Po dlouhodobém zranění Martina Dostála a slabé formě Adama Kadlece už totiž v kádru není žádná přirozená alternativa. A tak se musí improvizovat. V sobotu v Budějovicích hrál napravo stoper Antonín Křapka. Přivede vedení ve zbývajícím čase někoho i sem?

Zdroj: https://bohemians.cz/article/25041-Do-Bohemians-prichazi-brankar-Tomas-Fruhwald

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz