Hlavní obsah
Sport

Boj o Ligu mistrů graduje. Půjde o první úspěšnou zahraniční misi?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

V prvním zápase boje o Ligu mistrů jsme gól neviděli a rozhodně se nejednalo o fakticky předem rozhodnutý souboj, což Letenské potkalo několikrát v poslední době.

Článek

Vrátí se po sedmnácti letech na Letnou hlavní soutěž Ligy mistrů, kterou nyní mladí fanoušci Sparty pamatují jen z vyprávění? Může se jednat o další potvrzení toho, že v případě trenéra Priskeho měla Sparta šťastnou ruku.

Konec trenérského orloje?

Mnoho lidí mluvilo o svéráznosti české nejvyšší soutěže, kvůli níž nemá zahraniční trenér přílišnou šanci na úspěch. Angažmá Sundermanna ve Spartě, Pastora ve Slavii či Stramacioniho také ve Spartě skončilo nezdarem a mohou fanoušky v tomto názoru utvrzovat v názoru na přílišnou svéráznost české nejvyšší soutěže, která jí jistým způsobem uzavírá. Zruší dánský elegán toto tabu?

Na Letnou po devíti letech vrátil mistrovský titul a prohloubil depresi nenáviděného vršovického rivala, v jehož případě se koná již dvouletý mistrovský půst. Návrat mezi evropskou fotbalovou elitu by nasadil korunu úspěšnému kroku Daniela Křetínského. Arsenal, dvakrát Panathinaikos Athény, MŠK Žilina, Malmö FF, Steaua Bukurešť a AS Monaco. Toto je výčet týmů, které vystavily Spartě stopku v boji o Ligu mistrů od roku 2007. Nyní se však v Kodani možná začal rodit comeback mezi evropskou klubovou elitu.

Jedná se o tým připravený na Ligu mistrů?

Když se podíváme na události posledních měsíců, jedná se o ideální letenský tým připravený na účinkování v Lize mistrů schopný splnit sen všech sparťanských fanoušků, přičemž nesmíme zapomenout na to, že v případě povedené konfrontace s dánským celkem, čeká Spartu ještě závěrečná část vyřazovacích bojů, která definitivně určí složení hlavní fáze soutěže.

Spartě již nikdo nevezme mistrovský titul z minulé sezony, ale v souvislosti s Ligou mistrů je třeba také vzpomenout na to, že rival z Vršovic jí ho fakticky věnoval. Postup do elitní evropské soutěže by těmto lidem zavřel ústa. Brian Priske má před sebou podle všeho svou sparťanskou maturitu. Postupem do Ligy mistrů by se výrazně změnila i pozice letenského managementu, který provedl v posledních letech tolik přehmatů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz