Hlavní obsah
Sport

Boleslav v úvodním zápase 4. předkola Konferenční ligy pouze remizovala. Rozhodně však má na postup

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution 4.0, El Loko - Wikimedia Commons

Mladá Boleslav v prvním zápase 4. předkola Konferenční ligy remizovala s maďarským Paksi 2:2. Trochu si tak zkomplikovala cestu za postupem, přestože je všechno stále otevřené.

Článek

Český tým dominoval, přesto se nakonec bál prohry

V prvním poločase přitom působila poměrně dominantním dojmem. Měla výrazně větší držení míče (68 ku 32 %), celkový počet střel byl 8:3. Ani jeden z jejich pokusů ovšem nezamířil mezi tři tyče. Zejména obrovská šance Vasila Kušeje, který šel sám na bránu, byla trestuhodně zahozena. Nic ovšem nenapovídalo tomu, že by měl být Paks nějak výrazně nebezpečný.

V 68. minutě navíc šla Boleslav díky vlastnímu gólu Kinyika do vedení. A bylo rozhodně zasloužené, protože vypadala opravdu podstatně lépe. Posléze ovšem jakoby se Středočeši zalekli toho, že by mohli mít do odvety hodně zajímavý výsledek. Poslední desetiminutovka základní hrací doby pro ně byla jako z hororu. Nejdříve v 80. minutě vyrovnal Bode, aby za chvíli poslal Maďary do vedení Popp. A mladoboleslavský stadion byl v šoku.

Nutno podotknout, že hráči českého týmu prostě úplně přestali hrát. Jestli si už byli jistí svou výhrou nebo jim prostě došly síly…Nakonec ovšem přeci jen ještě nějaké našli. V nastaveném čase dokázali po vyloučení Lenzsera srovnat na konečných 2:2. Krásnou trefou se přitom trefil z přímého kopu Tomáš Ladra.

Na horké maďarské půdě tak bude muset Boleslav zabrat a svého soupeře porazit. Určitě to nebude nic jednoduché,  i když na to síly určitě má. V letošní sezoně jednoznačně ukazuje, že má hodně silný kádr. Dokáže vytvářet velice zajímavé akce a střílet dostatek gólů. Jen to chce klid ve finální fázi.

Kušej, Ladra i Matějovský táhnou tým za úspěchem

Konečně se opět probudil Vasil Kušej, který to v minulosti dotáhl až do reprezentace. Posléze ovšem zase vypadl z formy a v minulé sezoně se mu příliš nedařilo. Tu aktuální má ovšem rozjetou parádně. V pěti ligových zápasech má dva góly a dvě asistence. Střelecky se prosadil i v pohárech.

Po jeho boku je ovšem řada dalších zajímavých individualit. Své kvality stále jednoznačně ukazuje Marek Matějovský. I ve dvaačtyřiceti letech je pro svůj tým strašně důležitý. Nejen díky extrémně bohatým zkušenostem, ale i samotných myšlenkách během zápasů. Ostatně i v zápase s Pakší vysílal svým spoluhráčům skvělé přihrávky, po jedné z nich na Kušeje padla první branka domácích.

A zapomenout nesmíme ani na Tomáše Ladru. Ten dal dva velice důležité góly už Hapoelu a nyní se z přímého kopu trefil znovu. Jeho velice důležitá branka dala Mladé Boleslavi výrazně vyšší šance na postup.

Evropské poháry lákají fanoušky

Vedle zajímavých zápasů mohou střetnutí v Evropě přinést klubu ještě další výhody. Především přilákat k fandění středočeskému klubu další lidi. V tomto ohledu patří Mladá Boleslav k těm nejhorším v nejvyšší české soutěži. V minulé sezoně byla s průměrnou domácí návštěvností 2 912 diváků až na 14. místě z celé ligy. Skončila přitom na skvělé 5. příčce. V zápase s maďarským klubem byl stadion velice slušně zaplněný. Dorazilo více než 4 000 lidí, kteří vytvořili hodně slušnou atmosféru. Od toho by se určitě dalo odpíchnout.

Zlepšit by se ovšem měla právě i samotná práce s fanoušky. Zejména o ní se mluví, že je na nízké úrovni. Peníze z případného postupu do základní skupiny Konferenční ligy by mohla z části využít právě na propagaci aktivit klubu a vylepšení v oblasti péče o své příznivce.

Skupinu KL by hrála Boleslav v exilu

Bohužel by se ovšem případná základní skupina Konferenční ligy nehrála na stadionu v Mladé Boleslavi. Ten totiž nesplňuje požadavky pro tuto evropskou soutěž. Musel by mít totiž kapacitu alespoň 8 tisíc diváků, má však pouze 5 tisíc. To je obrovská škoda. Mladoboleslavští by tak museli dojíždět až do téměř sto kilometrů vzdáleného Hradce Králové, který má ovšem krásný nový stadion. Otázkou zůstává, jestli by na něj přijel i dostatečný počet fanoušků středočeského celku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz