Hlavní obsah
Sport

Budou to mít těžké! Pět slávistů s nejistotu minutáží

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Slavia pomalu začíná s představováním posil. Kádr roste a brzy se do něj připojí deset reprezentantů, kteří účinkovali na mistrovství Evropy. Se spoustou hráčů širšího kádru se tak Jindřich Trpišovský brzy rozloučí.

Článek

Ti o něco šťastnější budou alespoň náhradníky. Kterým hráčům se s rozběhnutím sezony začne zavírat cesta do sestavy?

Václav Jurečka

V tomto případě je to jednoduché – Jurečka nechce prodloužit kontrakt, který mu za rok končí, a tím pádem se na něj trenéři nemohou plně spolehnout. Možná i právě kvůli tomu přišel Tomáš Chorý. Jurečka dle nejnovějších informací bude hrát maximálně na křídle nebo podhrotu.

Aiham Ousou

S návratem do Prahy u něj nepočítal asi nikdo. Švéda si ve španělském Cádizu chválili, jenže nakonec sestoupili do druhé ligy a trvalý přestup se nekoná. Před Ousouem je nyní ve Slavii pětice stoperů, takže šancí ukázat se bude minimum. Jestli vůbec nějaká…

Štěpán Chaloupek

Přestože s ohledem na výkony v minulé sezoně by mohl myslet na základní sestavu, realita je jiná a krutá. David Zima, Tomáš Holeš a Tomáš Vlček jsou reprezentanti, Igoh Ogbu zase jediný opravdu urostlý stoper. Chaloupek na rozdíl od Ousoua alespoň dostane šanci, ale ani on jich nemusí dostat mnoho.

David Pech

Už když do Slavie přicházel, bylo jasné, že bude mít cestu do sestavy trnitou. Za rok a půl ale nevydržel pořádně déle než měsíc zdravý a někteří fanoušci na něj už úplně zapomněli. Uprostřed hřiště vypadají vedle Chtistose Zafeirise, Petra Ševčíka a Oscara Dorleyho dobře i mladíci. Pech proto nejspíš mnoho prostoru nedostane.

Malick Diouf

Leví beci to poslední roky pod Trpišovským mají těžké a Diouf není výjimkou. Stejně jako Andres Dumitrescu neodehrál ve Slavii vůbec špatné zápasy, postupem času ho však trenéři přestali stavět. Pokračuje Jan Bořil a poměrně pevnou pozici má i Ondřej Zmrzlý.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
El Hadji Malick Diouf

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz