Hlavní obsah
Sport

Čaroděj Jedlička zaklel jablonecké hráče a před tristní návštěvou vychytal Bohemce výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Tadeáš Bednarz

Martin Jedlička ještě v dresu Jednadvacítky

Z Martina Jedličky budou mít Severočeši noční můry. I přesto, že v posledním večerním zápase 12. kola Fortuna ligy mezi Jabloncem a Bohemians měl po celou dobu zápasu jednoznačně navrch domácí Jablonec, body odvážejí hosté z Vršovic.

Článek

To jen díky fenomenálnímu výkonu brankáře Martina Jedličky. Druhý poločas se hosté prakticky nedostali za půlku a jen čekali, kdy domácí udeří. Neudeřili, protože v brance Klokanů stál fantom Jedlička. Vychytal podruhé za sebou čisté konto a Bohemians slaví vítězství 1:0.

První poločas v režii Jablonce a skvělý Jedlička

Již ve dvacáté vteřině zápasu mohl domácí Jablonec udeřit. Na střílený balón Krulicha si naběhl Čanturišvili a těsně před ním špičkou kopačky odvrátil na rohový kop obránce vršovických Lukáš Hůlka. Ve čtvrté minutě vyprášil z hranice šestnáctky Jedličkovi rukavice rychlík Jan Chramosta. Další souboj mezi Chramostou a Jedličkou byl ve 12. minutě a opět Jedlička zvítězil a lapil nepříjemnou hlavičku.

Ovšem z nenápadné akce udeřila ve 25. minutě Bohemka. U zrodu akce byl agilní Michal Beran, který poslal míč do strany na Kozáka a ten stříleným centrem na malém vápně našel Erika Prekopa, ten rozradostnil hostující sektor fanoušků Bohemky. Velkou šanci měla Bohemka ještě ve čtyřicáté minutě, ale Vojtěch Smrž trefil míč špatně, a tak z toho nezapršelo.

Domácí dostali míč za záda Jedličky a bylo to ve čtvrté minutě nastavení poločasu, ale pro ofsajd nakonec neplatil.

Kouzelník v bráně a naprostý beton Klokanů

Jestli první dějství bylo v režii Jablonce, tak v tom druhém to byl už pouze souboj jabloneckých střelců s brankářem Jedličkou. Hosté od Botiče úplně rezignovali na útočnou hru a zatáhli se v jedenácti hráčích na svojí polovinu a čekali, co Jablonec vymyslí.

Nejprve mohl uspět v 56. minutě Pleštil z úhlu, ale nevyzrál. A pak přišla závěrečná desetiminutovka utkání a několik jabloneckých hlaviček, střel, dorážek, závarů, ale vše pochytal skvělý klokaní čaroděj. V neposlední řadě v 89. minutě volný přímý kop domácích z nějakých osmnácti metrů, který nakonec tečovala hostující obrana mimo branku na rohový kop. V šestiminutovém nastavení už žádná šance nepřišla a po závěrečném hvizdu sudího Jana Všetečky se do sebe ještě pustili Miloš Kratochvíl a Jan Vondra. Oba inkasovali žluté karty a byl konec. Domácí nemohli uvěřit, že po takovém utkání neberou ani bod a prohráli 0:1.

Tristní návštěvu a kulisu zachránil sektor hostů

Hlasatel ohlásil, že zápas sleduje 2 613 diváků. Ovšem k návštěvě asi připočetl i všechny hráče na stadionu, realizační týmy a pořadatele s místními hasiči, zdravotníky a policii.

Drahé vstupné, výkop až od 18 hodin a také výkony Jablonce. Diváckou kulisu zachránili hostující fanoušci Bohemians, kteří byli slyšet celé utkání. Právě fanouškům patří toto vítězství, které nebylo zasloužené, ale vyhrálo se a to je podstatné.

Na držení míče a zápasové statistiky se nevyhrává

Přímé střely na bránu 8:1 pro domácí, držení míče 71 % - 29 % pro domácí rohové kopy 14:2 pro domácí! Severočeši se v praxi přesvědčili, že celkové statistiky zápasu, vždycky nevedou k bodům.

Kořením fotbalu jsou pořád branky a Klokani dnes z té jedné šance skórovali. Historie se neptá, i když byl druhý poločas pro skalní fandy Klokanů skutečně o nervy. Brankář Jedlička byl dnes prostě výborný a bezchybný.

Pepa Jindřišek opět přepisuje historii

Jako pátého střídajícího hráče poslal v 81. minutě trenér Jaroslav Veselý na plac Josefa Jindřiška za unaveného středopolaře Adama Jánoše. A byl to opět zápis do historie, protože se Jindřišek stal nejstarším hráčem, co kdy nastoupil do nejvyšší soutěže. Vystřídal tak Pavla Zavadila, který toto prvenství měl. 42 let, 8 měsíců a 8 dnů. To je nový rekord pro nejstaršího borce fotbalové ligy. Pepa Jindřišek to však může každým zápasem stále vylepšovat a posouvat hranici tohoto historického zápisu. Jistě na tento moment samotný Jindřišek nezapomene. Právě v Jablonci totiž začínal s profesionálním fotbalem a pár kilometrů od stadionu dokonce žije.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz