Hlavní obsah
Sport

Česká reprezentace svým výkonem ohromila Letnou. Stane se Chorý útočníkem číslo jedna?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dan Ulrich/Žongl

Týmový výkon, skvělá mezihra a řada šancí rozhodly o tom, že reprezentace zvládla důležité utkání na Letné proti Albánii. Hlavní hvězdou večera se stal dvougólový Tomáš Chorý.

Článek

Nejdelší domácí série neporazitelnosti od let 2007-2008

Šest utkání v řadě bez domácí porážky. Poslední prohra se datuje do září 2022, kdy reprezentace prohrála s Portugalskem 0:4. Samozřejmě tato statistika je dána i sílou soupeřů, avšak nepodceňoval bych jí. Ať už na Letné nebo v Edenu reprezentace umí využít domácího prostředí.

Facka od Gruzie jako restart reprezentace?

Všichni máme ještě v živé paměti porážku v Lize národů 4:1 s Gruzií. Ať už na stadionu nebo doma u obrazovek měl český divák oči pro pláč a valná většina z nás volala po odvolání Ivana Haška.

Celému týmu v čele s kapitánem Tomášem Součkem tak nezbývalo nic jiného než se zavřít v kabině a pořádně si vše vyříkat pěkně od plic. Tento výkon opravdu nebyl hodný reprezentace. Nicméně tato facka měla působivý účinek. Zápas proti Ukrajině měl kvalitativně jiné parametry a vítězství 3:2 zase vlilo fanouškům naději, že na tom nejsme ještě tak špatně.

Vysoké procento držení míče, lepší souhra a komunikace na hřišti

Zejména tyto atributy hry bych vyzdvihl v zápase proti Albánii. To jak reprezentace na Letné působila byl jasný signál, že se herně zlepšujeme. Vysoké procento držení míče zejména v prvním poločase se zastavilo na statistickém údaji 68.

Tak vysoké procento držení míče v prvním poločase proti soupeři se kterým jsme cestou na ME prohráli 3:0? Signál, že jdeme správnou cestou.

V prvních 25 minutách jsme soupeře k ničemu nepustili a můj pocit z celého utkání byl takový, že kdyby se hrálo do půlnoci, nikdo z reprezentantů by si nedovolil nenechat na hřišti maximum.

Týmový výkon a zejména zlepšená souhra ve středu zálohy napomohla k využívání křídelních prostorů a aplikování nebezpečných centrů do šestnáctky soupeře. Všichni hráči na hřišti odvedli svou práci znamenitě, přesto bych vyzdvihl hlavní hvězdu večera, a to dvougólového útočníka Tomáše Chorého.

Reprezentace bez Patrika Schicka

Tomáš Chorý je nyní nejspíš nejvíce skloňované jméno na českých fotbalových trávnících. Jeho forma doslova nenechá chladnými i fanoušky, kteří ho moc nemusí. Jeho aktuální bilance v národním dresu je 9 startů a 4 branky. Výškou a orientací v prostoru připomíná Jana Kollera, nejlepšího střelce reprezentace. V 29 letech se nachází v nejlepším období své kariéry a troufnu si říct, že pokud bude pokračovat v těchto výkonech, jak v reprezentaci tak na klubové úrovni, jeho cena nejenže výrazně poroste, ale taky i nadále bude útočníkem číslo jedna.

Otázkou je, jestli se dokáže Patrik Schick při svém návratu a současné formě vůbec dostat na hřiště do základní sestavy. Jeho častá zranění a menší vytížení na klubové úrovni spíše hrají do karet pro Tomáši Chorému.

Vysoký jalovec a Poborský poprvé v roli komentátora

Zpráva, že Karel Poborský končí jako šéf akademií mě mrzela. V současné chvíli jsem si nedokázal představit lepšího kandidáta na tuto pozici, avšak chápu, že v roli komentátora se náš dlouholetý reprezentant bude cítit lépe.

Jeho včerejší premiéra na komentátorském stanovišti s Vlastimilem Vláškem byla povedená a místy na mě působil jako zkušený mazák.

Od 70. minuty jsme mohli slyšet zpívat fanoušky „Vysoký Jalovec“. Píseň, jež vystihovala velkou spokojenost v ochozech. Se stoupající tendencí výkonů se můžeme těšit na další zajímavé utkání proti Ukrajině, které se odehraje už v pondělí v polské Vratislavi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz