Hlavní obsah
Sport

Chance Liga se vrací. Dohrávka dnes nabídne dva atraktivní souboje

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jager/Žongl

Po dlouhé přestávce způsobené reprezentační pauzou a záplavami se vrací nejvyšší česká fotbalová soutěž Chance Liga. Již dnes se v rámci dohrávek odehrají dva velice zajímavé zápasy. Střetnou se naši pohároví zástupci a třetí tým tabulky s pátým.

Článek

Plzeň musí doma bodovat, Olomouc má ovšem nejlepšího střelce

V prvním odloženém utkání zavítá do plzeňské Doosan Areny skvěle hrající Sigma Olomouc. Viktoria Plzeň je v tomto zápase podle sázkových kanceláří poměrně jasným favoritem, rozhodně by ovšem neměla svého soupeře podcenit.

Sigma je prozatím na páté příčce. Z šesti utkání prohrála pouze jednou na Slavii. Navíc má ve svých řadách nejlepšího střelce celé soutěže Jana Klimenta, který chytil v novém působišti skvělou formu. Proti svému bývalému zaměstnavateli se určitě bude chtít ukázat. Sekunduje mu Filip Zorvan, jenž s nim tvoří skvělou ofenzivní dvojici. Olomouc remizovala v Liberci i s Baníkem Ostrava, porazila potom Mladou Boleslav, České Budějovice a Teplice.

Viktorka ovšem nesmí ztrácet, jestli chce udržet kontakt s pražskými S. Tím spíše na domácí půdě. Z šesti zápasů odehrála pouze dva v Plzni, oba skončily její výhrou. Remizovala ovšem na hřišti Liberce stejným výsledkem jako její dnešní soupeř.

Nabitý Šulc i zahraniční posily Plzně

Z reprezentační pauzy se vrátí na zápas Čech nabitý Šulc, který dokázal dát Ukrajincům dvě branky. Ostatně i v lize má už tři a je tak nejlepším plzeňským střelcem. Do brány by se mohl vrátit Jedlička. Obraně zatím skálopevně kraluje Dweh, skvělou posilou je ovšem i Srb Svetozar Markovič. V záloze má Červa s Kalvachem, v útoku Vašulína či další posilu Prince Adu z Ghany.

Rozhodně se bude jednat o velice zajímavý zápas, v němž budou rozhodovat drobnosti. Nevěřím v nějaké drtivé vítězství jednoho či druhého týmu. Zápas klidně může skončit remízou, i když ho pravděpodobněji urve před domácím publikem Plzeň.

Souboj dvou účastníků evropských pohárů

Neméně atraktivní utkání se odehraje o několik hodin později. Do středočeské Mladé Boleslavi totiž přijede pražská Slavia. Bude se tak jednat o souboj dvou našich pohárových zástupců. Favorit je v tomto zápase jasný a tentokrát jsou to hosté. Pražská S musejí ztrácet opravdu co nejméně, o titulu bude rozhodovat každý bod.

Vítězstvím se navíc může Slavia dostat o lepší skóre na vrchol tabulky. Z posledních sedmnácti utkání v nejvyšší české soutěži zvítězili sešívaní nad Mladou Boleslaví šestnáctkrát. V letošní sezoně si stále drží neporazitelnost. Jedinou ztrátou byla remíza v prvním kole se Slováckem. V šesti zápasech navíc dostala Slavia jen jeden gól, její obrana působí opravdu disciplinovaně.

Klub z Edenu sice nepostoupil do Ligy mistrů, proti Lille však na domácí půdě předvedl fantastický výkon. S venkovními zápasy ovšem má někdy trochu problém. Alespoň tomu tak bylo v minulé sezoně. V letošní odehrál na hřištích soupeřů pouze dvě střetnutí, takže se velice těžce hodnotí, zda přijde nějaká změna.

Nastoupí Lingr a Michez?

Hodně zajímavé bude sledovat, jestli nastoupí některá z posil. U Ondřeje Lingra je o něco větší pravděpodobnost. A právě tento muž může být i přes kritiku samotného návratu velice platným hráčem pro slávistickou ofenzivu. Připraven do hry by ovšem měl být i kamerunský obránce Simion Michez.

Mladá Boleslav to má zatím přesně naopak. V mladoboleslavské Lokotrans aréně odehrála pouze dvě utkání. Obě skončily jejím vítězstvím – nad Slováckem s Českými Budějovicemi. Navíc zde nedostala žádný gól. Venku střídá výhru s prohrou, díky čemuž je momentálně na osmém místě.

Vasil Kušej, Patrik Vydra či Tomáš Ladra budou chtít zachránit body pro domácí

Do formy se ovšem opět dostal Vasil Kušej, který je jedním z jejích stěžejních hráčů. Jako hodně zajímavá posila se zatím jeví Patrik Vydra, skvěle hraje i Tomáš Ladra. Rozhodně to tak pro Slavii nebude jednoduchý zápas.

Hosté přesto jsou poměrně jasným favoritem. Z posledních tří zápasů nedostali od Mladé Boleslavi branku, dvakrát z toho ovšem hráli na domácí půdě. Po reprezentační pauze mívají někdy týmy jako Slavie problémy. Tentokrát ovšem měli sešívaní díky odloženému kolu o něco více času na regeneraci a potrénování. S největší pravděpodobností tak Boleslav opět porazí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz