Hlavní obsah
Sport

Chaos ve slávistické obraně. Zimu vyháněli fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Když vedete 2:0 a prohrajete, nikdy nemůžete zápas hodnotit pozitivně. Slavia ve středečním čtvrtfinále MOL Cupu prohrála se Spartou 2:3 a cesta domácím pohárem pro něj skončila. Především kvůli obraně, která po celé utkání dělala minely.

Článek

Oba týmy vynechaly ze základní sestavy pár opor. Některé se nepodařilo ušetřit kvůli prodloužení, Slavii se neplánovaně vyšťavil Petr Ševčík a Lukáš Provod. Na druhé straně Jan Kuchta. Pozitivem pro oba je snad jen to, že se nikdo nezranil.

Na Letné bez Zimy

Tři průměrné výkony dovršené totálním výbuchem v derby. David Zima si návrat na české trávníky představoval jinak, proti Spartě byl na vystřídání po půlhodině hry. Každá druhá přihrávka nepřesná, na tribunách Fortuna Areny byli adresně kritičtí i fanoušci.

„Už ho vystřídej,“ se na Slavii příliš nekřičí, tentokrát to západní tribuně létalo ze všech stran. Zima si angažmá v Itálii vybojoval mimo jiného tím, že ho jen tak něco nedostane pod tlak. Tentokrát působil nervózně, jakmile se s míčem blížil k některému ze sparťanů.

Zima se klidně může do formy dostat jedním zápasem, je takový typ. Aktuálně to ale na základní sestavu nestačí, zvláště když je na lavičce připravený Tomáš Holeš. Přestupová suma za Zimu je bezpředmětná, Slavia potřebuje v neděli na Letné vyhrát. A pokud nehraje ani bod, na titul může v podstatě zapomenout.

Ogbu, co ta derby?

Sahat do defenzivy hned dvojnásobně by bylo směrem k víkendovému utkání hodně riskantní. Na druhou stranu pod poslední tři nezdary Slavie v derby se podepsal pokaždé Igoh Ogbu. Třikrát dal Spartě možnost vzít zápas do svých rukou. Nabízí se tedy otázka, nemá to náhodou v hlavě?

V loňské nadstavbě to byl faul na Awera Mabila v nastavení první půle, po kterém Sparta z penalty v podstatě rozhodla o titulu. Tuto sezonu znovu v nastavení ruka a srovnání Letenských na 1:1. A do třetice středeční ztráta míče na polovině hřiště a gól Sparty na 1:2. To už snad nemůže být náhoda…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz