Hlavní obsah
Sport

Chceme pracovat s mladými hráči, kteří mají ambice na první ligu, říká trenér Chrudimi Tichai

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Jindřich Tichai je trenérem druholigové Chrudimi, která do sezóny vlétla jako uragán a smetla téměř vše, co jí stálo v cestě. Východočeský kouč nám v krátkém rozhovoru nastínil i svoji vizi ohledně vývoje týmu.

Článek

Jak jste zatím spokojení s probíhající sezónou?

Se sezónou jsme spokojeni všichni v klubu náramně, dokonce jedeme i nad plán, než se očekávalo. Avšak chtěli jsme hrát nahoře, takže si momentální situaci užíváme a ukazuje to na naši tvrdou práci, která za tím stojí.

Změnila se nějak příprava hráčů po nepovedeném pohárovém utkání ve Vysokému Mýtu?

Narovinu řeknu, že nezměnila. Samotné vypadnutí z poháru nás neskutečně mrzí, už i díky tomu, jak je k nám soupeř geograficky blízko. Chtěli jsme samo sebou postoupit. Dokonce si myslím, že jsme nehráli vůbec špatně, avšak nedokázali jsme potrestat soupeře, i přesto že jsme většinu času hráli dvacet metrů před vápnem, zatímco soupeř měl jednu střelu na bránu a tou nás potrestal. Dá se říct, že jsme pár dní na to hráli o první místo proti Opavě, takže nebylo ani moc prostoru se litovat, i když první poločas možná vypadal, jako že nás to tlačí. I tak si myslím, že jsme nakonec ukázali, že je to už za námi.

Myslíte si, že dokážete udržet v týmu Davida Látala, pokud bude pokračovat ve svých zatím skvělých výkonech?

Sezónu má zatím samozřejmě fantastickou. Útočníka hodnotíme hlavně podle gólů a ty zatím dává a nejsou to žádné obyčejné góly. Samo sebou, že každý hráč u nás má ambice, každý chce do první ligy a je to naprosto přirozené. Jestli David odejde, záleží na tom, jestli přijde nějaké nabídka či nikoliv a pokud ano, tak mu poděkujeme a budeme mu držet pěsti i dál. Všímám si, že skauti z první ligy k nám chodí.

Je vidět, že se držíte převážně mladých hráčů. Byl i tento aspekt důvodem k příchodu Pavla Černého, aby předal týmu potřebné zkušenosti?

Je to přesně tak, jak říkáte. Na začátku sezóny jsme si řekli, že chceme pracovat s mladými hráči, kteří mají ambice na první ligu a Pavla jsme vzali právě proto, že je to skvělý člověk, který si u nás bude moct dokopat kariéru a předá klukům veškeré zkušenosti. Dokonce se zná osobně i s některými z našich hráčů. Třeba s Janem Řezníčkem, který s ním hrál v Pardubicích. Jeho rady a zkušenosti jsou pro nás k nezaplacení.

Co je vaším hlavním cílem pro tuto sezónu?

Konkrétní cíl jsme si před sezónou nedali. Chtěli jsme být primárně výše než minulou sezónu. Chceme si hlavně držet náš styl fotbalu přes střední záložníky, a ne žádné zakopávání míčů, protože se tím i lépe vyvíjí mladí hráči.

Momentálně vás čekají tři těžké zápasy v jednom týdnu. Měnila se nějak příprava?

Samo sebou moc prostoru na tréninky nebude. Budou vždy předzápasové a pozápasové, ale ubereme na intenzitě. Přes reprezentační pauzu trénujeme klasicky dvoufázově a přidáváme teambuildingy. Byly jsme například v bazénu či na fotbal golfu.

Máte nějaké osobní cíle, co se trenérské kariéry týče?

Vysněnou destinaci určitě nemám. Mám to nastavené jako všichni v klubu, a to dostat se do první ligy. Ať už to bude s Chrudimí, nebo s někým jiným to už nechám na osudu. Děláme všechno proto, abychom se posouvali my a tím i samotný klub. Bez ambic by to nešlo a výkonnost by šla dolů.

Jaké jsou vaše vztahy s panem sportovním ředitelem Stankem?

Vztah máme výborný. Jak jsme menší klub, tak k sobě máme všichni blízko. Většinou vše probíhá formou debaty či konzultací, kde si všichni společně sedneme a probereme dané téma. Jsem hrozně rád, že našemu trenérskému týmu s Dušanem Binderem a Petrem Maškou dali veškerou důvěru a tím bych chtěl právě tyto dva i vychválit za skvělou práci, kterou v klubu odvádí. Moc si dané příležitosti vážíme a uděláme cokoliv proto, abychom byli co nejúspěšnější. Vztahy jsou samo sebou čistě profesionální. Když jsem přišel do Chrudimi, tak jsem ani pana Stanka ani pana Linharta neznal, ale za ty 3 roky se náš vztah vyvíjí dobře.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz