Hlavní obsah
Sport

Chcete mě? Několik hvězd Fortuna ligy může dopsát své kapitoly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

V rámci letního přestupového dění se opět dostavují také spekulace o tom, zda některé kariéry ještě vůbec budou pokračovat. Každý fotbalový příběh samozřejmě jednou napíše svou poslední větu, ale vždy se tak děje jiným stylem.

Článek

Známe případy, kdy se tak děje s klidem a grácií, jindy se hráč a klub takřka nenávidí. Nyní zde však máme několik možností oddálení konce.

Zlaté loučení a chuť pokračovat

Zlínský rodák Ondřej Čelůstka zakončil povedeně své takřka tříleté působení v dresu pražské Sparty, jelikož se nedohodl na nové smlouvě. Fotbalovou atmosféru okusil dříve také v Itálii, Anglii, Turecku a Německu a otevřeně říká, že má chuť s fotbalem pokračovat. V souvislosti s jeho působením na Letné si však každý vybaví především jeho nutnou zdravotní pauzu, která trvala po zranění v Bělehradě déle než rok. Vzhledem k nedávným velkým zdravotním problémům hraje v jistém smyslu vabank.

Nejasný je také osud dalšího fotbalového cestovatele Libora Kozáka. Jeho dosavadní zaměstnavatel chystá velké změny. Velký fotbalový cestovatel oblékl dresy pěti českých a čtyř italských klubů. V jeho životopise najdeme anglickou Aston Villu a maďarský Puskás Akadémia. Před nedávnem se spekulovalo o tom, že by mohl posílit ligového nováčka z Karviné. Opavský rodák už se podle vlastních slov na žádné další velké cestování nechystal. Trenér Hejdušek však podle vlastních slov pracuje raději s mladšími hráči. Našel by s ním společnou řeč a patřičné herny vytížení?

Řeší se budoucnost nechtěných baníkovců

Trochu překvapivě končili v nedávné době v dresu Baníku Ostrava brankář Jan Laštůvka a útočník Nemanja Kuzmanovič, přičemž srbský forvard naznačil, že končit rozhodně nehodlá. O jeho budoucnosti je již rozhodnuto. Míří totiž na Kypr. Jeho novým zaměstnavatelem se totiž stal tamní vicemistr Nea Salamis. Srbský fotbalista opouští po jedenácti letech českou fotbalovou scénu. Najde ještě dostatečnou motivaci? Paradoxně se totiž může podívat do boje o evropské poháry.

Speciální kapitolu představuje v tomto případě Laštůvka. Někdejší reprezentační brankář  a ligový mistr z roku 2004 také nuceně ukončil své působení v Ostravě, přičemž se mluvilo o jeho další pozici v rámci klubu. Momentální baníkovské vedení v čele s Luďkem Mikloškem mluvilo o smutném loučení, přičemž také nevylučovalo jinou pozici pro Laštůvku v rámci klubu. Tento scénář však postupně zmizel a ani on nikdy nemluvil o konci své kariéry, přičemž také má zkušenosti s oblékáním dresu Karviné. Možnost k uzavření fotbalového kruhu by tak mohl dostat i on.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz