Hlavní obsah
Sport

Chorý odehrál bezchybný zápas, Zafeiris je klíč do odvety

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dan Ulrich/Žongl

Pomalý rozjezd, ale o to rychlejší tempo ve zbytku zápasu. Slavia zvládla první zápas třetího předkola Ligy mistrů proti Unionu Saint-Gilloise a do Belgie pojede s náskokem 3:1.

Článek

Vedle výborného výkonu Tomáše Chorého se pod to podepsal i na první pohled trochu nenápadný Christos Zafeiris.

První minuty patřily hostům z Belgie, od desáté minuty byl ale na hřišti v podstatě jeden tým. Slavia týmovým pojetím hry soupeře po všech stránkách přejela a potvrdila, že je na pohárové scéně poslední roky silnější než v domácí soutěži. A že se doma může herně vyrovnat komukoli.

Tomáš Chorý masterclass

Přestože Slavia uspěla díky týmově a běžecky skvělému výkonu, hrdina je v tomto případě zcela jasný. Tomáš Chorý zasadil belgické defenzivě první dva údery, ze kterých se už do konce utkání nedokázal oklepat.

Že je Choras skvělý zabiják do vápna, to se ví už dlouho. On ale zvládl na výbornou snad všechny situace krom střely ze druhé půle, kdy mohl z otočky dokonat hattrick. I tak každopádně obrovská pochvala a to nejen za dva vstřelené góly.

Chorý toho v zápase mimo jiného i dost schytal. Po 15 minutách se zdálo, že bude potřebovat ošetření. I tak se nechal dál okopávat a celých 70 minut na hřišti výborně oplocoval míč. Vyzdvihnout je třeba i jeho souhru s Ivanem Schranzem a hlavně Lukášem Provodem.

Zafiho osoba na jedničku

Před zápasem se Jindřich Trpišovský rozvášnil o Nicolae Stanciovi z Belgie, Cameron Puertas se ale pořádně nedostal do hry. Na starost ho totiž dostal Christos Zafeiris. Ten se do Španěla zakousl a nenechal mu ani metr prostoru.

Jak moc důležitá byla Zafeirisova černá práce se ukázalo po jeho vystřídání. Příchodem Alexandera Bužka měl najednou Puertas více prostoru, naštěstí pro Slavii ho trenér vystřídal. V odvetě každopádně norského maratonce čeká další šichta!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz