Hlavní obsah
Sport

Další ztráta pro Plzeň. V Karviné vstřelit branku nedokázala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

27. kolo Fortuna ligy nabídl duel Karviné s Plzní, kde Slezané vybojovali se Západočechy cennou remízu. Svůj tým držel skvělými zákroky Dominik Holec. Hosté navíc přišli o Jana Sýkoru, který musel po pár minutách střídat se zraněním.

Článek

Další zakopnutí Viktorie Plzeň před evropskou štací nepůsobí dobrým dojmem. Matěj Vydra měl opět smůlu, nejméně tři gólové šance opět nedokázal proměnit.

Skvělá hra Plzně, kde je gól?

Karviná na předposledním místě musela obhájit tento zápas, jestli ještě chtěla hrát o udržení v první lize. Plzeň natvrdo obsadila třetí příčku a z té jí už asi nikdo nevystřídá, na čtvrtý Baník nese více než desetibodový náskok.

Už ve čtvrté minutě Viktoriáni vyzkoušeli Holce, první Vydra a poté Šulc. Jenomže Karvinský brankář tyto dvě střely vychytal a ani po následném rohovém kopu se skóre neměnilo. Slezané se nemohli dostat ze své poloviny a Plzeň obléhala Karvinské území. Na hráčích Viktorie šlo od prvních minut znát, že chtějí co nejdříve vstřelit úvodní branku. V úvodu zápasu se soupeři oťukávali víc, než by měli, ale rozhodčí Adam Trska nastavil benevolentní metr a ani přes hvizd fanoušků svou píšťalku nepoužil. Svou ranou zpoza vápna se ve dvanácté minutě blýskl také Kalvach, který mířil jen do brankáře domácího celku. Před touto střelou byl u míče Jan Sýkora, který chtěl vystřelit na lajně velkého vápna, ale byl zezadu ošklivě faulovaný a zápas pro něj skončil. Sýkoru střídal Cheick Souaré, ten mimo jiné odehrál dobrý zápas.

I Karviná se po čtvrthodině hry ozvala, když měli Karvinští hráči šanci dát gól od rohového praporku. Po vykopnutí začala ve vápně mela o míč, ten se pak odrazil k Šulcovi, který se postaral o poslední odkopnutí se míče z vápna. V řádku sekund se hra přemístila opět na druhou stranu, kde si Plzeňští po akci vybojovali další rohový kop, po odkopnutí začal souboj o míč, ke kterému se dostal Dweh, ale ten kopl míč jen na tribunu. Ze hry si jednoznačně víc donášela Plzeň, která s každou šancí hrozila na svatyni Karvinského brankáře. Takových šancí měli hosté mraky, jenomže překonat dobře přichystaného brankáře domácího celku byl docela náročný výkon.

Držák Holec

Brankář domácího celku Holec vychytal svému týmu v prvním poločase nejméně čtyři góly. Obrana Karviné nepůsobila zcela sebevědomě a kdyby Vydra proměňoval své šance, byl byl zápas rozhodnutý po půlhodině hry. Jenomže Vydra spaluje v poslední době všechny své gólové šance. V další šanci se nabídl Chorý do tandemu s Vydrou, tomu chyběla razance do střely, která mířila na zadní tyč. Ve třicáté minutě byl počet střel 8:0 pro Plzeň. Neuvěřitelné. Obrana domácích je prolomená, ale ne se prosadit a vstřelit úvodní branku. Hráči Karviné čekali na chybu soupeře ve svém obranném vápně. Z toho dokázali vytěžit pár brejků, ze kterých ale nic nedokázali vymyslet.

Tempo se po zbytek prvního poločasu uklidnilo a ani Plzeň nepřicházela s dobrými nabídkami na vstřelení branky. Před koncem poločasu se ještě chtěli dostat do vápna hostů Karvinští, Plzeňáci je ale nikam nepustili. Před hvizdem se byl ještě vidět Šulc, který si s Chorým vyměnil míč, druhý jmenovaný poslal centr do vápna a nejlepší plzeňský střelec hlavou minul bránu. Po prvním poločase byl na tom statisticky lépe celek ze Západu Čech, za Karvinou byl vidět jen Fleišman a Moses.

Boj o první branku, neuspěl nikdo

V druhém poločase začala lépe opět Plzeň, jenomže akce které měli končit gólem vždycky skončili zachycené Dominikem Holcem. První střelu na branku si zapsali Karvinští po přímém kopu, ten získali domácí díky faulu Souarého. Slezané se také konečně dostávali víc k míči a hrozili do vápna soupeře, jenomže hvězdná obrana Plzně je nepustila ke koncovce, která by vedla ke gólu. Hodně zajímavé situace si připsali domácí, kteří vyzkoušeli Jedličku třemi pokusy, které ale Plzeňský brankář dokázal vykrýt a vychytat. Po pár minutách byl vidět Šulc, který získal balón na hranici vápna , střelou na bránu chtěl vyřešit tuto situaci, jenomže obrana domácích si připsala zákrok a míč letěl nad bránu. Šulc je v posledních zápasech spíš neviditelný, jeho přítomnost na hřišti nejde tolik vidět. Možná je to tím, že hraje každý zápas a nedostává zasloužené volno. Také je možnost, že si ho soupeř dokáže pohlídat a nedá mu šanci.

Plzeň jako první střídala a zaslouženě se dostal do hry Metsoko, který střídal Matěje Vydru. Do hry se dostal i Kopic s Traorém. Toto střídání mělo zvednout mentalitu týmu a pokusit se vstřelit branku. Dobrou práci odváděna Karvinská obrana, která si zapsala pátý ofsajd soupeře. Tento poločas nebyl pro Viktorii ten pravý, lépe zahrála první část hry. Spousta přihrávek, ale přes vytažené Karvinské útočníky se ne a ne dostat přes vlastní polovinu. Střídající Traoré nic moc nepředvedl, víc platný by byl Červ, který si míč dokáže lépe pohlídat

Gól nepřinesl ani závěr zápasu

Posledních patnáct minut před koncem zápasu, za stále nerozhodného stavu, se snažili oba celky útočit co jim síly stačili. Deset minut před koncem poslal Kalvach nabídku do vápna na nabíhajícího Metsoka, ten hlavou míč poslal těsně vedle brány. Závěr zápasu patřil spíš hráčům hostí, kteří využili šance, že se Karvinští stáhli spíš do obranný fáze.

První žlutou kartu dal rozhodčí Janu Kopicovi, který po ztrátě míče fauloval Ezeha. Z toho Slezané těžili přímým kopem, ale s tím si Svozil neporadil a vypálil vedle brány. Dost vypjaté poslední minuty zápasu se odehrávalo od brány k bráně. Plzeňští se v posledních pár minutách zápasu dost bránili. Po neúspěšné šanci Plzně se k míči dostali domácí, na polovině hřiště se dostal k míči Kačor, který z dálky poslal pozdrav brankáři Jedličkovi. Zápas skončil tam, kde začal, kříž je pro toto utkání spravedlivý výsledek. Plzeň mohla rozhodnout v prvním poločase, v tom druhém zase Karviná. Slezanům se i v tomto zápase podařilo Viktorii obrat o body.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz