Hlavní obsah
Sport

Dámy a pánové, přichází Chance Liga a Chance Národní liga

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se svolením Ligové Fotbalové Asociace

V první den měsíce července dochází oficiálně k zásadní změně v českém fotbale. Dvě nejvyšší profesionální soutěže mění titulárního partnera. Přivítejte Chance Ligu a Chance Národní Ligu.

Článek

Stává se tak po šesti sezonách, kdy se dvě nejvyšší domácí soutěže jmenovaly podle partnera Fortuny. Minimálně na další pět let se tedy mění jejich název na základě spolupráce se sázkovou kanceláří Chance. Vedle názvu dochází i ke kompletní změně identity. Chance Liga i Chance Národní Liga mají nové logo, barvy, znělku, font a další prvky, které byly vytvářeny v moderním duchu.

Dominantními barvami Chance Ligy se stala výrazná limetková a tmavě modrá, Chance Národní Ligy potom neonově zelená a tmavě modrá. Claimem sezony je „V novém dresu. Mezi elitu“. Více informací o logu a celkové identitě ostatně můžete najít na stránkách V novém dresu. Proměnila se i oficiální stránka soutěže či sociální sítě.

Nové míče, kalibrovaná čára či Dukla mezi elitou

Už dříve byly ukázány i oficiální míče pro první ročník Chance ligy. Opět pocházejí od značky Select a vlastně i ony zřejmě byly vyráběny v duchu nové identity – nechybí na nich totiž výrazné barvy. Již nyní si je mohou fanoušci zakoupit v některých eshopech s fotbalovým zbožím.

Dalšími novinkami pro nadcházející sezonu bude kalibrovaná čára, a především přímý postup do Ligy mistrů pro mistra prvního ročníku Chance ligy. Těšit se můžete na návrat Dukly a s ní i Petra Rady mezi elitu. Pravděpodobně i na Tomáše Chorého jako slávistu. Nabuzený Slovan Liberec, jenž chce zabojovat o poháry. Osvěženou Plzeň s řadou zajímavých posil. A rovněž na Spartu, která bude chtít získat třetí titul v řadě, stejně jako se to před několika lety povedlo Slavii. Čeká nás toho prostě hodně a máme se na co těšit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz