Hlavní obsah
Sport

David Jurásek stanul v portugalském velkoklubu. Udělal nejdůležitější krok

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

David Jurásek

Před dvěma lety se patrně nenašlo mnoho českých fotbalových fanoušků bezpečně znajících jméno David Jurásek. Hráč hostoval z brněnské Zbrojovky v druholigovém Prostějově a nacházel se na jednom z prvních fotbalových rozcestí.

Článek

Jistý potenciál v něm však viděl tehdejší trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím a nechal ho ochutnat prvoligovou atmosféru a pokračování příběhu asi není třeba podrobně připomínat. Nyní však bude sledovat českou nejvyšší soutěž pouze jako divák.

Český titul nezískal

Když David Jurásek přestupoval do Slavie, představoval pro něj logicky hlavní cíl mistrovský titul, na který během své pražské štace nedosáhl. Radoval se pouze z Českého fotbalového poháru. Jeho slávistické ligové působení má stříbrnou barvu. Můžeme o něm mluvit jako o příjemném překvapení nedávného ligového dění, ale také byl nucen sledovat mistrovské oslavy na Letné. Pokračování jeho fotbalového příběhu však připomíná jednu velkou pohádku. Nyní možná našel jednu osudovou zemi.

Zájemců o jeho služby se v poslední době mělo vyskytnout více. V Německu měly projevit o jeho služby zájem týmy Lipska a Wolfsburgu a musíme mluvit také o francouzském Nice. Setrvání na české fotbalové scéně tak šlo brát vlastně jako sci-fi. V portugalské metropoli potká další nedávné slávisty Petara Musu a Alexandra Baha. Rodák z Dolního Němčí se však může v Lisabonu nejpevněji usadil. Podepsal zde totiž smlouvu na celých pět let.

Portugalsko osudovou zemí?

Ihned po oficiálním oznámení Juráskova odchodu do Benfiky Lisabon bylo zveřejněno několik zajímavých čísel. Již nyní o sobě může mluvit jako o druhém nejdražším obránci v rámci slavného portugalského klubu a z české nejvyšší soutěže se dosud jen tři hráči stěhovali za vyšší cenu. Juráska čeká logicky boj s konkurencí, ale vzhledem k podobě jeho nové smlouvy se jedná o velký závazek.

Jurásek podepsal v Lisabonu pětiletou smlouvu, přičemž výstupní klauzule činí takřka dvě miliardy korun. Již tato čísla jasně naznačují, že si tradiční portugalský klub od českého obránce hodně slibuje. Stane se Portugalsko jeho osudovou zemí stejně jako Itálie pro Pavla Nedvěda nebo Anglie pro Petra Čecha. Benfica vidí v Davidu Juráskovi velmi slibnou budoucnost. Je na tento boj připraven?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz