Hlavní obsah
Sport

Derby pražských S již tento víkend v Radotíně

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

O víkendu se uskuteční první derby pražských S. Tentokrát ovšem ne těch prvoligových, ale rezerv v Chance Národní Lize. Dostanou posily z áčka nebo se budou spoléhat jen na mládí?

Článek

První druholigový zápas Slavie v Radotíně

Hned druhé kolo a první střet mezi odvěkými rivaly. Utkání mezi béčky Sparty a Slavie se odehraje v neděli 28. července od 10:30 v Radotíně, kde v letošní sezoně hrají své domácí zápasy sešívaní. Xaverov totiž už při minulé druholigové účasti dostal pouze výjimku, protože jinak nesplňuje požadavky pro danou soutěž. Radotínský stadion má naopak všechny náležitosti v pořádku. Jeho kapacita je cca 1500 diváků. Je poměrně pravděpodobné, že dojde k zaplnění všech míst.

V prvním kole nedokázal ani jeden z týmu zvítězit. Sparťané svůj zápas s rezervou Baníku Ostrava rozehráli velice dobře, když vedli už o dvě branky. Během 120 sekund ovšem dokázal ostravský tým vyrovnat. Zápas tak nakonec skončil remízou. Sešívaní potom prohráli s Táborskem, které ovšem v minulé sezoně skončilo na třetím místě.

Sparta bude favoritem, ale vyhrát může kdokoliv

Oba pražské kluby tak budou chtít konečně naplno bodovat. Mírným favoritem zřejmě bude Sparta, která se v druhé lize již nějaký ten čas bez větších problémů drží. Ale znáte derby, stát se v nich může skoro cokoliv. Tým Luboše Loučky se bude spoléhat zejména na svého velice produktivního střelce Radka Šilera. Nastoupí ovšem určitě i další perspektivní hráči jako Kukučka, Rus, Hranoš či Večerka.

Daleko více jsem zvědavý na sestavu Slavie, nad kterou možná visí více otazníků. Ukáže se v bráně opět Ondřej Kolář či v útoku Milan Škoda? Sešívaní mají ve svých řadách rovněž hodně talentovaných fotbalistů, někteří z nich se připravovali před sezonou i s áčkem. Hodně zajímavě vypadal třeba Mikuláš Konečný nebo Dominik Pech.

Dorazí i hráči z áčka?

Určitě se dá očekávat bitva o každý míč. Vzhledem ke skutečnosti, že první tým Slavie hraje předchozí den na domácí půdě, pravděpodobně se přijdou někteří z hráčů na derby podívat. A kdo ví, třeba do něj i nějakým způsobem zasáhnout. Sešívaní mají momentálně opravdu rozsáhlý kádr, takže i někteří hráči na hranici sestavy budou potřebovat vytížení.

Zápas v přímém přenosu odvysílá ČT2. Daleko lepší atmosféra ovšem samozřejmě bude přímo v místě dění.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz