Hlavní obsah
Sport

Díky výhře nad Pardubicemi je Dukla jen bod za Libercem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Ve 12. kole Chance Ligy dokázal klub z Julisky porazit Pardubice, a tím si upevnit 13. příčku. Nic moc, řekli byste si. Na druhý pohled to ovšem není vyloženě špatné umístění. Musíte se jen podívat na širší souvislosti.

Článek

Důležitá výhra nad přímým konkurentem

Pro Duklu velice důležitá výhra s přímým konkurentem. Pardubice jsou momentálně na 15. místě a nebudeme si nic nalhávat, oni i Dukla zřejmě budou bojovat o přežití. Fanoušci obou týmů viděli zápas dvou poločasů. V tom prvním se o maličko lépe prezentovali hosté, což dokázali potvrdit vedoucím gólem Simona. Na výhru domácích by asi v tu chvíli sázel málokdo.

V druhé části ovšem přišel velký obrat. Nejdříve se trefil v 64. minutě Mešanovič a o pouhé tři minuty později i Řezníček. Během krátké chvíle se tak výsledek celého utkání otočil. Do konce zápasu už žádná branka nepadla. Pardubice si dokonce nepřipsaly ani jedinou přímou střelu na bránu. V první půli přitom měly čtyři.

Dukla tak může být s výsledkem spokojená, i když trenér Rada si trochu postěžoval na rozdílnost obou poločasů. Určitě by to do budoucna chtělo mít vyrovnanější výkony v rámci celého zápasu. Ale momentálně to čert vem, hlavně že jsou doma tři body.

Řezníček ligovým kanonýrem

Jakub Řezníček navíc díky svému gólovému příspěvku vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Kdo by tam nějakého hráče mít nechtěl. Petr Rada to tedy zhodnotil tak, že by vlastně měl útočník děkovat jemu. V Brně by podobného úspěchu možná nedosáhl. Myslel to ovšem samozřejmě s nadsázkou. Jinak si totiž již zasloužilého fotbalistu pochvaloval.

Splněná meta ovšem pro něj rozhodně nemůže být konečným cílem. Nadále se musí snažit střílet co nejvíce branek, které by mohly pomoci Dukle k udržení se v nejvyšší soutěži. Ještě ji totiž nečeká vůbec nic lehkého, přestože je zatím mimo přímé ohrožení.

Jen bod za Libercem, dva za Mladou Boleslaví či Bohemkou

Třináctá příčka jistě není vyloženě úžasným umístěním. Na druhou stranu už má Dukla čtyřbodový náskok na patnácté Pardubice. K její smůle vyhrály i Teplice, které jsou tak bod za ní. Velice zajímavě ovšem vypadají místa jen o kousek výše. O pouhý bod navíc má ambiciózní Liberec, o dva potom pražští Bohemians a účastník evropských pohárů Mladá Boleslav. Rozhodně se tak jedná o zajímavé konkurenty.

Duklu čeká těžký los – výjezd do Edenu či na Baník

V příštím kole to ovšem bude mít Dukla hodně těžké. Vyjede totiž na půdu vedoucího týmu Slavie. A v Edenu se úplně lehce neboduje. Jakýkoliv zisk by byl hodně velkým překvapením. Klidně se tak může stát, že opět o něco klesne. Ani další los navíc není přívětiví. Posléze ji čeká doma právě Mladá Boleslav, následně vyjede do Ostravy.

V Chance Lize ovšem letos kvalita jednoznačně vzrostla. Řada týmů posílila a šplhá se nahoru. Takže si vlastně nelze moc vybírat a Dukla se musí snažit alespoň částečně bodovat. Pravděpodobně bude v celkovém součtu v dolní části tabulky, rozhodně ovšem má na to, aby se díky své bojovnosti zachránila.

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz