Hlavní obsah
Sport

Diouf nejdražším přestupem z české ligy? Ve 20 letech by to byl unikát

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Každý týden si člověk říká, že už to snad Malick Diouf nemůže zopakovat. On ale přidává kanadské body v takovém stylu, jako by to byla snad ta nejlehčí věc na světě!

Článek

Tentokrát po dlouhém letu ze srazu senegalské reprezentace postavil základy výhry 2:1 nad rozjetým Jabloncem a solidně se předvedl na půdě Bilbaa.

Ví o něm spoustu klubů

A není to pouze o tom, že mu ve statistikách z nedělního utkání svítí asistence. Gól na 1:0 jde z 90 procent za ním, protože se na lajně zbavil bránícího hráče a pak parádním centrem naservíroval balón před kasu Simionu Michezovi. Nebyla to tedy pouhá asistence, ale v podstatě celá akce.

„Před časem jsem říkal, že nejsem moc rád, když má body. Teď už o něm ví takových klubů, že je to jedno,“ chválil ho pak na tiskové konferenci Jindřich Trpišovský. Přitom to byl právě trenér, který ho po slušném startu do nového angažmá odsunul na základě jedné chyby na lavičku a do zbytku minulé sezony mu v podstatě nedal čichnout.

Nejproduktivnější levý obránce všech evropských lig

Diouf přitom od začátku naznačoval, že má všechny předpoklady být světový. Tuto sezonu je pak odstřelený nejen mezi hráči české ligy, ale ani ve světě nemá mezi levými beky či wing-beky konkurenci. Na jeho pět gólů a tři asistence aktuálně nedosáhne žádný z levých beků kterékoli evropské ligy.

„Pokud si tuhle formu udrží, tak to bude možná nejdražší přestup z české ligy. Je to komplexní hráč a k tomu přidává tu obrovskou kvalitu a body,“ pokračoval trenér Slavie. Proti Bilbau sice žádný další gól ani asistenci nepřidal, i proti přednímu španělskému týmu každopádně obstál.

A obstává po všech stránkách. Dioufovi stále ještě není ani 20, na jeho hře byste to ale nepoznali. Výkonnost si drží, nemá výkyvy, je poctivý do obrany, což také neplatí o všech Afričanech. Zároveň je ho sympaťák, ze kterého vyloženě stříká snaha. A kdokoli z evropských týmů ho uloví, trefí jackpot.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz