Hlavní obsah
Sport

Diváci si 45 minut svítili mobilem. Vítěznou trefu Teplic však nakonec viděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: El Loko, Wikimedia Commons, CC BY 4.0

Tepličtí pět zápasů po sobě nevstřelili branku. Naopak rozjetá Mladá Boleslav po kanonádě ve Zlíně porazila i Spartu. Favorit zápasu byl proto jasný. Když už to vypadalo, že skláři svou sérii prodlouží na šest zápasů, trefil se Jan Knapík.

Článek

Mladá Boleslav si s aktivní hrou Teplic neporadila

Do zápasu, který kvůli problémům s osvětlením stadionu trval skoro tři hodiny, Teplice vstoupily velmi aktivně. Ze středopolařů vynikal Robert Jukl, který hráčům Boleslavi odebíral ve středu hřiště míče jako na běžícím pásu. Aktivní Vachoušek s Trubačem se zase starali o to, že boleslavská obrana společně s Matějovským neměli příliš času na rozehrávku.

Na druhou stranu se nemohu zbavit dojmu, že tým takové kvality, jakou Boleslav disponuje, by si s aktivním, důsledným a běhavým pojetím hry Teplic měl umět poradit. Je však možné, že si hráči Boleslavi při nástupu na hřiště při pohledu na žluto-modré barvy soupeře připadali jako ve Zlíně. Nabyli proto dojmu, že to půjde tak nějak samo.

Kušej pouze na lavičce

Pokud měl po prvním poločase někdo blíže ke vstřelení branky, byly to určitě Teplice. Proto také boleslavský trenér Marek Kulič sáhl už v 54. minutě hned ke trojímu střídání. Na hřiště se tak k Yusufovi do útoku přidal i Pulkrab. Z lavičky pro mnohé překvapivě startoval i Kušej. Dle slov trenéra to však bylo z důvodu, že nebyl zdravotně zcela v pořádku.

Když už to začalo vypadat, že by Boleslav i s novou útočnou silou mohla směrem k ohrožení branky Teplic něco vymyslet, na stadionu v 67. minutě zhasla zhruba čtvrtina světel. Ačkoliv se z tribun Stínadel zdálo, že viditelnost je stále poměrně solidní, rozhodčí Berka přerušil zápas.

Stínadla na 45 minut bez světel

Řada diváků v tu chvíli určitě nečekala, že toto přerušení bude trvat přes 45 minut. Během přerušení se několikrát na hřišti objevil jak samotný rozhodčí, tak i oba brankáři. Na tiskové konferenci trenér Frťala prozradil, že podle jeho informací zápas nepokračoval, jelikož si brankář Trmal stěžoval na špatnou viditelnost. Výpadek světel také neměl být způsobený špatným technickým stavem na stadionu, ale na straně dodavatele elektřiny.

Hráči obou týmů se snažili udržovat v provozní teplotě, ovšem ani oni nevěděli, jestli se zápas vůbec dohraje. Následně tedy dostali pokyn, že se mohou jít rozcvičovat a po zhruba tříminutovém rozcvičení zápas pokračoval. Boleslavský Mareček prozradil, že už více méně chtěli zápas dotáhnout do remízy, což bylo na hřišti znát.

Gól Teplic visel ve vzduchu

Hráči Teplic totiž do pokračujícího zápasu vletěli jako polití živou vodou. Výrazně se začal prosazovat i Petr Hronek, který dokonce v 77. minutě vstřelil nádherný gól, jenž však následně rozhodčí po intervenci VAR odvolal. Útočná čtveřice Yusuf, Pulkrab, Solomon a Kušej jako kdyby zmizela ze hřiště a domácí fanoušci hnali Teplice za gólem, který visel ve vzduchu. Nakonec se po téměř šesti zápasech skutečně dočkali, kdy tři body pro Teplice zařídil Knapík.

Každý hráč vám potvrdí, že vypadnout na délku jednoho celého poločasu ze zápasu je velmi nepříjemné. Na druhou stranu dlouhé přerušení pomohlo jistě k tomu, že téměř celý zápas vydržel na hřišti aktivně hrající Vachoušek, který byl pro tento zápas jako jediný zdravý útočník ze čtyř k dispozici. Teplice tak střídaly zraněného Beránka ještě v prvním poločase, Bílka v 64. minutě před přerušením a poslední střídání Tsykala za Vachouška přišlo až v 88. minutě. K maximálnímu povolenému střídání pěti hráčů domácí trenér sáhnout nemusel.

Trenér Frťala si je však vědomý toho, že se Teplice musí naučit vítězit i proti týmům, které kolem sebe mají v tabulce. První příležitost budou mít hned v následujícím utkání v Českých Budějovicích. Zároveň se dá předpokládat, že k dispozici bude i minimálně jeden ze dvojice útočníků Fila – Yasser.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz