Hlavní obsah
Sport

Dokáže Baník v krizi uspět proti rozjeté Karviné?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Tadeáš Bednarz

Slezsko je na nohou, zbytek ligy kouká zpovzdálí. V neděli se uzavře čtrnácté kolo české Fortuna ligy a opět to nebude nuda. Ve tři odpoledne vypukne v Karviné slezské derby s ostravským Baníkem.

Článek

Kartáč od fanoušků

Domácí Karviná se herně i výsledkově zvedá. Od příchodu staronového trenéra Jarábka dokázala porazit Liberec, Hradec Králové a v minulém kole přivezla plný počet bodů ze Štruncových sadů. Ze zmíněné trojice Baník bodoval pouze doma s Hradcem. Pak se ale rozjel a před reprezentační pauzou sbíral body pravidelně. Po týdenní pauze se však zadrhl jak herně, tak hlavně výsledkově. Do Karviné jede po dvou domácích fackách od týmů z dolních pater tabulky. Těm navíc nebyl schopen vstřelit ani gól. Trenér Hapal na hře svých svěřenců sice pozitiva našel, u fanoušků ale bude porozumění hledat marně. Ostrava kádr na dobývání předních příček jisto jistě má. Domácí prohra s Jabloncem ale ukázala, že Baník má velké rezervy při hře do plných a pro ostatní týmy začíná být jeho hra čitelná. To potvrdil další domácí zápas se Zlínem, který stál Baník postup v domácím poháru. Předvedený výkon ohodnotili nespokojení fanoušci pískotem.

Pořád je o co hrát

Oba týmy mají o motivaci postaráno. Karviná je nakopnutá výhrou v Plzni, kde se navíc prezentovala odvážným, otevřeným fotbalem. Svému bývalému chlebodárci navíc hodlají zatopit jeho někdejší hráči. Svozil, Boháč, Budínský. Proti Ostravě zápas určitě neodchodí. Navíc se Jarábkův mančaft může opřít o dobrou formu Holce, Memiće a Čavoše. To samo o sobě musí být pro Baník varováním. Do Karviné se bude zajíždět o to hůře s vědomím, že ještě pořád má Ostrava třetí místo bodově na dosah. V neděli odpoledne už budeme vědět kolik bodů bude muset FCB vydolovat, aby se ve skupině o poháry, respektive její špičku, udržel. Domácím by výhra za správné konstelace pomohla k poskočení do klidného středu. Od tohoto duelu tedy nelze očekávat, že by si jinak spřátelené týmy z regionu měly něco darovat.

Překvapí Hapal?

V kontextu nečekaných ztrát, a hlavně s blížícím se vrcholem první půlky sezony má Pavel Hapal problémů k řešení více než dost. Hned několika hráčům po repre pauze odešla předchozí forma neznámo kam. Zprvu zářící Rigo při absenci Bouly proti Jablonci skoro nebyl vidět. Do průměru spadli Šín i Buchta s Kubalou. Tanko má pořád dobré momenty, ale obránci soupeřů nebudou naivní věčně. Od zápasu v Olomouci neslavil gól. Jeho kolega z útoku Almási body také nepřidává. Jediným hráčem, který drží slušný standard je gólman Letáček. S přimhouřením oka Ewerton. Otázka tedy zní, zda nepřišel čas trochu zarotovat sestavou a nevyužít kvalitní lavičky. Vnést do hry zase něco trochu jiného. Baníku proti zataženým soupeřům chybí důraz ve finální fázi. Zde by mohl zamíchat kartami třeba uzdravený a málo vytěžovaný Jiří Klíma. Obměnit by zasloužila i pravá strana hřiště. Kouč Hapal nevypadá jako příznivec větších změn, něco se ale změnit musí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz