Hlavní obsah
Sport

Dokáže Lingr fanouškům i klubu, že jeho nákup je vítězstvím pro všechny?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Jeden článek o příchodu Ondřeje Lingra už jsme na našem webu měli. Přesto si dovolím napsat ještě další. A jít na to trochu z osobnějšího pohledu. Může být bývalý hráč Feyenoordu pro Slavii zásadní posilou?

Článek

Příchod Lingra může být velkou výhrou

Řada slávistů si stěžuje na přestupovou politiku svého oblíbeného klubu, zejména lpění na starých známých. Nedávno se totiž mluvilo o návratu Petera Olayinky, přišel David Zima a nyní i Ondřej Lingr. Musím se přiznat, že z posílení jmenovaným reprezentačním obráncem nemám moc radost dosud. Zatím se nepředvedl natolik, aby zaplatil svou vysokou cenovku. S příchodem Lingra z Feyenoordu ovšem v první fázi nemám žádný problém.

Ondru jsem měl totiž vždycky rád. Velký bojovník, který nechá na hřišti srdce. I když ve Slavii často nastupoval jako „žolík“, střílel poměrně hodně gólů. A právě to klubu z Edenu momentálně chybí. Další fotbalista, který by dokázal proměňovat šance. Vypracovat si jich totiž hráči v sešívaných dresech dokážou hodně.

Kdo se nechce posunout v kariéře, ať hodí kamenem

Proč by to tedy měla být špatná volba? Ano, Lingr si prosadil svůj odchod do zahraničí. Chtěl posunout svou kariéru na vyšší stupeň, což je přeci naprosto pochopitelné a logické. Kdo něco takového nechce. Nevyšlo to, tak se opět vrací do svého bývalého klubu, kterému nyní může pomoci v ligových i evropských zápasech.

I on bude mít velkou motivaci být maximálně platný. Bude chtít ukázat trenérovi i vedení klubu, že se s jeho angažováním nezmýlili. A především to bude muset dokázat fanouškům, což je možná ještě větší hnací motor. Ti na něj totiž budou hodně nároční, stejně jako na jiné posily.

Rozhodně se tak z toho může stát win-win situace. Navíc to není nějaký „pětatřicetiletý“ navrátilec, který sem jde dohrát poslední rok, dva kariéry. Bude mu teprve 26, takže určitě ještě má zajímavé fotbalové roky před sebou. Za mě je to tak velice zajímavá posila, která může dopomoci k úspěchům Slavie.

Vedle návratu i dvě perspektivní posily

Tým přivedl do svých řad i další dvě posily. Dvaadvacetiletého kamerunského Simiona Micheze a dvacetiletého černohorského útočníka Vladimira Perišiče, který ovšem začne v rezervě. Oba tedy mladí, nadějní hráči do budoucna. Nelze tak vyloženě říkat, že přestupová politika je veskrze špatná. Podívejte se třeba na Dioufa, který letos vystřelil jako raketa.

Problém je podle mě i v tom, že je často srovnávána s tou sparťanskou. Letenským skvěle vyšel příchod Birmančeviče, výborně vypadá i Rrahmani. Ale i na druhém břehu jim to občas nevyjde. A i na něm se třeba diskutuje o návratu Kadeřábka. Návraty za mě nejsou vyloženě špatnou záležitostí, i když někdy nemusejí vyjít. Když se týkají hráčů před koncem kariéry, můžeme se bavit o jejich prospěšnosti pro klub. Ale v případě pětadvacetiletého hráče? Opravdu se nemůže stát tou správnou posilou? Za mě může a doufám, že to Lingr i ukáže.

Duo Lingr – Chorý může být hodně zajímavé

A podle mě má letos Slavia obrovskou šanci dokázat, že jejich kroky byly správné. Stále jsem poměrně přesvědčený o tom, že se může stát výhercem titulu. Sparta jí samozřejmě bude zdatným konkurentem, ale letos ji podle mě čeká daleko těžší práce než v minulých letech. Dvojice Lingr – Chorý může být opravdu smrtící. A jestli vydrží forma Dioufovi, na zápas s Lille naváže Zafeiris, bude nadále skvěle chytat Kinský a nebude moc chybovat ani zatím skvělý Ogbu, má klub z Edenu hodně velkou sílu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz