Hlavní obsah
Sport

Dokáže Plzeň nahradit Chorého? Zatím se Adolf Šádek může spokojeně usmívat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Adéla Stenzelová/Žongl

Viktoria Plzeň sice prohrála těžké utkání s Karabachem, ale přesto v průběhu přípravy vypadá velice dobře. Dokáže se během ligové sezony zapojit do bojů o titul? Pomoci by jí k tomu mohli i nově příchozí, kteří zatím předvádějí hodně zajímavé výkony.

Článek

Hlavní otázka pro první ročník Chance Ligy z pohledu Plzně bude poměrně jasná. Dokáže Viktorka nahradit jednoho ze svých bývalých lídrů Tomáše Chorého, kterého prodala do pražské Slavie? Zatím to vypadá, že vlastně poměrně s klidem. Dostatečně totiž posílala a přípravná utkání ukazují, že hodně úspěšně. Adolf Šádek se tak možná zvesela usmívá, jak dobře dokázal téměř třicetiletého útočníka zhodnotit.

Bude v útoku přetlak?

V pozici jeho nástupců se totiž zatím velice dobře prezentují dvě nové posily – Daniel Vašulín a zejména Christophe Kabongo. Ten dokázal vstřelit tři branky do sítě Lafnitzu, pokořil i brankáře Karlsruhe a v úterý se rovněž dokázal prosadit proti silnému Karabachu. Přestože tak Plzeň v tomto zápase nedokázala zvítězit, rozhodně může mít trenér Miroslav Koubek z českého fotbalisty s kořeny z Konga radost.

A to ještě nesmíme zapomenout na Brazilce Ricardinha, z něhož se nakonec může vyklubat posila úplně největší. Zřejmě se ovšem bude potřebovat trochu aklimatizovat v českém prostředí. Jestli dokáže na českých trávnících rozbalit pořádnou sambu, to ukáže až čas. Nakonec tak může být v útoku vlastně docela přetlak.

Zapomenout nesmíme ani na Toma Slončíka, který rovněž umí být velice platný do útočné fáze. Plzeň na svém Youtube kanále začala zveřejňovat videa s názvem Seznamte se. A právě bývalý zlínský hráč je prvním odpovídajícím. Fanoušci klubu tak mají možnost se blíže dozvědět, jak se v klubu prozatím cítí a jestli má vysoké cíle do svého působení na západu Čech. V této sérii potom následuje i další již zmiňovaná posila Christophe Kabongo.

Šestnáctiletý hráč je talentem do blízké budoucnosti

Zmínit se ovšem ještě musíme i o jednom dalším jménu. Do zápasu s těžkým evropským soupeřem nastoupil i teprve šestnáctiletý Jiří Panoš. Nejednalo se o jeho premiéru (objevil se už v předchozích utkáních), ale jednoznačně to byla pro něj zatím nejtěžší zkouška. Všechno se mu nepovedlo na výbornou, vzhledem k jeho věku ovšem působí velice sympaticky. Rozhodně má v sobě velký talent, čehož si jsou vědomí i v Plzni. Až nasbírá dostatečné zkušenosti, může se jednat o zářivou hvězdu naší ligy.

V závěrečném utkání ještě čeká Plzeň velice těžká zkouška s Kodaní, která se v minulém roce skvěle prezentovala v Lize Mistrů. Zápas se odehraje v pátek 12.7. od 16 hodin. Následující víkend už Viktorka vstoupí do nejvyšší domácí soutěže. Hned v prvním kole se potká na Julisce s nováčkem Duklou. V tomto zápase bude poměrně jasným favorit, přesto nesmí svého rivala podcenit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz