Hlavní obsah
Sport

Dukla opět prohrála a nedala branku. Nutně by potřebovala střelce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: wikimedia commons CC BY-SA 4.0 Cloudz679

Minulý týden tým z Julisky prohrál 0:2 na Spartě, tentokrát padl stejným výsledkem doma s Jabloncem. Během hry přitom dostal příležitost vyrovnat na zlatém podnese, trestuhodně ji ovšem zahodil.

Článek

Bylo jasné, že Jablonec nebude pro nováčka lehkým soupeřem. V minulém kole na jeho půdě remizovala i Plzeň. Přesto se chtěl tým Petra Rady pokusit vybojovat nějaké body. Příležitost na to měl, ale bohužel ji nevyužil.

Další branka po standardní situaci

Od úvodních minut to vypadalo, že Severočeši budou mít zápas jasně ve svých rukou. Za prvních deset minut kopali tři rohy, ale k vyložené brankové příležitosti to nevedlo. Posléze se dopředu začali dostávat i domácí, ale nedalo se mluvit o velkém nebezpečí. Velkou šanci Hollého vytáhl brankář Hruška ve 43. minutě, dvacetiletý slovenský záložník mu to ovšem o chvíli později vrátil. Po standardní situaci tvrdě napálil míč do brány soupeře.

Právě na skutečnost, že Dukla dostává většinu branek po standardních situacích, upozornil po zápase na tiskové konferenci i trenér Petr Rada. Ze hry se většinou daří obraně v čele s kapitánem Peterkou poměrně dobře řešit útoky protivníků. Jakmile se ovšem kope roh nebo přímý kop, realizační tým se musí začít trochu opocovat. Alespoň tedy vědí, co mají na trénincích zlepšovat.

Ve druhém poločase byl pražský tým o něco aktivnější. Vyhrál ho dokonce na držení míče, celkem vystřelil šest střel. Z toho však jen jednu na bránu. A to je strašně málo. Dukla se sice umí (někdy) dostávat dopředu, ale finální fáze je prostě špatná.

Zahozená penalta musela hodně mrzet

Už to vypadalo, že domácí nebudou mít žádnou výraznější šanci na vyrovnání. V 79. minutě se ovšem střídající Zeronik objevil ve vápně soupeře a ten ho poslal k zemi. Penalta! Srdce Petra Rady muselo zaplesat. O chvíli později ho ovšem málem stihnul infarkt. Rovněž náhradník Jakub Barac ji totiž trestuhodně zahodil. Jasně, stane se. Ve chvíli, kdy máte šancí minimum, je to ovšem obrovská chyba.

A tak se radoval znovu Jablonec. Krátce před koncem základní hrací doby si narazil Kanakimana míč s Krulichem a útočník z Burundi přesně zakončil z úhlu. A bylo vymalováno, teď už to musel vědět každý.

Těžký los a nedostatek útočné síly. Přijde Řezníček?

Přijde mi, že Dukla nehraje vyloženě špatně. Vlastně trochu doplácí na hodně těžký los. V prvních čtyř kolech měla Spartu i Plzeň, ambiciózní Jablonec a Bohemku, kterou jedinou dokázala porazit. Všichni v klubu vědí, že by to chtělo posily.

Mluví se o Jakubovi Řezníčkovi ze Zbrojovky Brno, který by si ještě rád zahrál nejvyšší soutěž. A nakonec proč ně. V šestatřiceti letech to má stále v noze. I když to není zrovna perspektivní posila do budoucna, jako momentální řešení by mohl zafungovat.

Ostatně bych se právě poohlížel po kvalitních útočnících z druhé ligy. Už několikrát se ukázalo, že někteří mají schopnosti působit i v nejvyšší soutěži. A mohla by to pro ně být příležitost si vyzkoušet Chance Ligu. U prvoligových hráčů asi Dukle moc pšenka nepokvete. Vlastně ani nevím, koho by si mohla přetáhnout.

Blíží se nejdůležitější zápasy

V příštím kole to opět nebudou mít hráči Petra Rady jednoduché. Vyjedou totiž na krásný stadion do Hradce Králové. A ani tam se nehraje úplně dobře. Posléze už ovšem začíná série utkání, při níž musí Dukla bodovat za každou cenu. Nejdříve bude hrát proti trápícím se Budějovicím. Určitě se těšíme na zajímavé střetnutí trenérů Rada – Straka. Posléze vyjede do Karviné a následně doma vyzve Slovácko, které po odchodu Martina Svědíka také není v nějaké super formě. Tyhle utkání mohou výrazně rozhodovat o tom, zda se na konci sezony klub z Julisky v klidu zachrání nebo poputuje zpět do druhé ligy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz