Hlavní obsah
Sport

Dukla prohrála první zápas v Chance Lize. Plzeň pro ni ovšem nemůže být měřítko

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Dukla Praha vstoupila do svého prvního zápasu v nejvyšší fotbalové soutěži prohrou. Vzhledem k náročnosti soupeře asi nešlo nic moc jiného očekávat. I přes dvougólovou ztrátu ovšem nakonec podala poměrně sympatický výkon.

Článek

Slušná návštěva příznivců obou táborů

Po dlouhých pěti sezonách se na pražskou Duklu vrátil prvoligový fotbal. Bylo to ostatně vidět i na návštěvě fanoušků, která byla na zdejší poměry hodně slušná. Počet diváků přesahující 4500 lidí tu rozhodně nebývá standardem. Obsluha občerstvení sice trochu nestíhala a tvořily se u ní dlouhé fronty, většina nadšených fanoušků tohle ovšem určitě byla schopna shovívavě přejít.

Atmosféra na Julisce je trochu jiná než na ostatních prvoligových stadionech. A jinak tomu zřejmě nikdy nebude. Na tribuně s krásným výhledem je takřka domovské prostředí. Určitým specifikem je promíchanost fanoušků. Sednou si tu vedle sebe příznivci Dukly i Viktorky a nestane se žádný konflikt. A že jich z Plzně přijelo poměrně hodně. Dokážu si představit, že tahle situace bude pokračovat i nadále. Zejména v případě pražských klubů můžeme očekávat velké množství hostujících fanoušků a díky tomu i narvané hlediště.

První poločas v režii Plzně, druhý daleko vyrovnanější

Do prvního gólu zápasu se Dukla prezentovala poměrně dobře. Úspěšně bránila útočné pokusy Plzně a snažila se vytvářet i něco dopředu. Gól Dweha v 19. minutě to ovšem změnil a Viktorka převzala tempo utkání. Nestíhání týmu z Julisky bylo vidět i na velkém množství menších faulů, kterých se během hry dopouštěla. Jeden z nich bohužel proběhl i ve vlastním vápně, díky čemuž kopali hosté penaltu. Bez problémů jí proměnil Šulc a fanouškům domácích začínalo být jasné, že se jim vidina bodů vzdaluje.

Postupně se ovšem Dukla začala daleko více dostávat dopředu. Při největší šanci první půle se Matějka ocitl sám ve velkém vápně, ale bohužel nastřelil pouze tyčku. Druhý poločas byl daleko vyrovnanější. Držení míče sice měla lepší Viktorka, ale Dukla vyhrála 6:1 na střely. V 68. minutě si bohužel Peterka vstřelil vlastní branku, na kterou nemohl brankář Hruška reagovat.

Nakonec se ovšem povedlo týmu z Julisky přeci jen skórovat. V 79. minutě totiž přišel na hřiště dvacetiletý Špatenka a o dvě minuty později vstřelil nový hráč svoji debutovou branku v nejvyšší soutěži. I když nutno podotknout, že hodně šťastnou. To asi bude mít drahé.

Dlouhé čekání při zkoumání ofsajdu

Po tomto momentu se bohužel ukázala nevýhoda nového systému kalibrované čáry. Asi čtyři minuty se totiž zkoumalo, zda to náhodou nebyl ofsajd. A takových momentů zřejmě bude jen přibývat. Můžeme se tak těšit na časté prodlevy a hledání milimetrových postavení mimo hru.

Plzeň nemůže být pro Duklu měřítko

Dukla sice svůj první zápas v Chance Lize prohrála, ale rozhodně ne s ostudou. Nutno si uvědomit, že nastoupila proti jednomu z aspirantů na titul. Plzeň pro ni rozhodně nemůže být měřítkem, tím budou týmy spíše ze středu či dolní části tabulky. I tak za mě předvedla vlastně poměrně sympatický výkon, na němž se určitě dá stavět.

Bude to chtít ovšem ještě získat posily, což si uvědomuje i trenér Petr Rada. Ten byl na pozápasové tiskové konferenci smutný, že Dukla zápas nezvládla s bodovým ziskem. Zároveň ovšem ocenil snahu v druhé půli.

Během utkání byl až překvapivě klidný. Neviděli jsme od něj žádnou vyloženě přehnanou reakci. Sám ví, že si bude muset dávat pozor. Zároveň ovšem podotýká, že se prostě ve svém věku už nezmění. A já jsem za to vlastně rád, protože emoce k fotbalu patří. I když se nic nemá přehánět.

Malé pražské derby již příští týden

Dukla je zpět v nejvyšší fotbalové soutěži, kam s ohledem na svou historii za mě jednoznačně patří. Už v příštím kole navíc uvidíme na Julisce první z pražských derby, když přijedou z Vršovic Bohemians. Ti si v prvním kole poradili s Baníkem Ostrava, rozhodně se tak nebude jednat o lehkého soupeře.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz