Hlavní obsah
Sport

Dukla se chystá na první ligu. Posil zatím poskromnu, výkon spíše slabší

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: wikimedia commons CC BY-SA 4.0 Cloudz679

Dukla Praha v týdnu odehrála další přípravný zápas. V něm sice získala na první pohled zajímavou remízu s Pardubicemi, ale o fotbal v tomto utkání vlastně ani tak moc nešlo.

Článek

Spousty nepřesností, nedůrazu a mnoho chyb. Opravdu si jen těžko dokážu představit, že se tento fotbal mohl někomu líbit. První poločas bez branek, v druhém přeci jen dvě padly. Nejdříve se skrz obranu dostal právě díky nedůrazu pardubický David Huf a prostřelil brankáře Dukly. Posléze nováček první ligy vyrovnal z penalty. Od obou týmů toho bylo ovšem strašně málo.

Nebudeme si tedy nic nalhávat, s největší pravděpodobností se jedná o celky, které budou bojovat o přežití. Pro Duklu se podle mě pravda ukáže hned v prvním kole, protože nastoupí proti velice silné Plzni. Vlastně se až trochu bojím, že ze zápasu bude zabijačka. Ale třeba mě tým z Julisky ještě překvapí.

Posil zatím málo, chtělo by to více hostování z pražských S

Bohužel se zatím u nováčka Chance Ligy nedá mluvit o nějakém velkém posilování, což vidím jako hlavní problém. Úroveň nejvyšší soutěže je někde úplně jinde než té druhé. Klub musí projít určitou přeměnou. Ostatně v současné přípravě se vlastně koná u poměrně velkého počtu týmů a vypadá to, že se můžeme těšit na hodně zajímavé souboje.

Na Julisku zatím v podstatě přišel jako posila jen slovenský brankář Matúš Hruška. Zajímavě ještě vypadá nigerijský útočník Victor Osuagwu, který je hráčem Slavie. V minulé sezoně byl na hostování ve Vlašimi, nyní to zkouší v Dukle. Osobně bych si představoval, že se klub bude poohlížet zejména po mladých hráčích, kteří vypadnou ze Sparty či Slavie. Nebo se bude snažit přivést nějaké na hostování právě z pražských týmu. Poloha v hlavním městě může být v tomto ohledu výhodou.

Prodlužování smluv se staršími hráči

Ostatně Sparta na konci června vydala seznam fotbalistů, kterým nebyly dány nové smlouvy. A nebylo jich zrovna málo. Místo nich si fanoušci Dukly přečetli o  prodloužení smluv s partou pokročilých třicátníků. Jakub Hora – 33 let, Tomáš Vondrášek – na podzim 37 let a Jan Peterka 34 let. Jistě hráči se zajímavými zkušenostmi, ale budou stále stačit na první ligu?

Abych týmu jen nekřivdil, nějaké mladší ročníky má. Ať už je to bratr Davida Douděry Martin nebo syn Romana Šebrleho Štěpán. Určitě by to ovšem chtělo výrazněji přidat. Ostatně na nedostatek posil i celkově málo dění okolo klubu si stěžují i někteří fanoušci na sociálních sítích. Za mě je velká škoda, že si nechala utéct Davida Kozla. Dvaadvacetiletý talent přešel jako volný hráč k Mladé Boleslavi.

Musím se přiznat, že jsem měl radost z postupu Dukly do první ligy. A rozhodně jí přeju, aby v ní vydržela. Zároveň jsem ovšem čekal, že se toho okolo ní v přípravě bude dít trochu víc. Ještě má ovšem stále chvíli čas, tak třeba nás něčím v nejbližší době překvapí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz