Hlavní obsah
Sport

Dva čeští zástupci v evropských pohárech. Plzeň proti Skotům, Mladá Boleslav se utká s Maďary

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

I ve čtvrtek jsou na programu zápasy evropských pohárů, v nichž budeme mít hned dva české zástupce. Plzeň se utká se skotským Hearts, Mladá Boleslav s maďarským Paksem.

Článek

Viktoria Plzeň – Hearts of Midlothian

První zápas play-off o Evropskou ligu odehraje Viktorka na domácí půdě. Nečeká ji přitom lehký soupeř. V loňské sezoně Hearts skončily na třetím místě za Celticem a Rangers. V té současné se jim ovšem daří o něco hůře. V posledním zápase prohrál tým Stevena Naismitha v poháru 2:0 s Falkirkem, v ligové soutěži má zatím na svém kontě remízu s Rangers a prohru s Dundee. Stále se ovšem jedná pouze o začátek soutěže.

Plzeň bude chtít navázat na skvělé výsledky z posledních zápasů. Zejména v lize se jí střelecky daří. V posledních střetnutích vyhrála 3:0 na hřišti Budějovic a 5:0 na hřišti Karviné. Skvěle se navíc rozchytal Marián Tvrdoň, který nahradil zraněného Martina Jedličku. Ale pochvalu si zaslouží i útočník Daniel Vašulín, který v posledních čtyřech zápasech vstřelil tři branky. Plzeň si navíc odložila svůj víkendový zápas s Olomoucí, takže se může soustředit jen na ten evropský.

Utkání Plzně s Hearts můžete sledovat od 19:00 na ČT Sport.

Mladá Boleslav – Paks

I Mladá Boleslav nastoupí k prvnímu zápasu Konferenční ligy na domácí půdě. Čeká ji přitom maďarský Paks, který v minulé sezoně skončil na druhém místě tamní ligy za mistrem Ferencvárosem. Můžeme sice debatovat o kvalitách celé soutěže, maďarský fotbal ovšem šel za poslední roku nahoru. Středočeši rozhodně nedostanou nic zadarmo a stejně jako ostatní týmy budou muset pořádně zabrat.

Paks si v předchozím kole poradil s černohorským Mornarem. Na domácím hřišti ho porazil 3:0 a po remíze u soupeře postoupil. V ligové soutěži je zatím se dvěma výhrami, remízou a prohrou na čtvrtém místě.

Pro nás zajímavé srovnání můžeme najít z předligové přípravy Paksu. V ní si poradil s rakouskou Austrií Vídeň, kterou porazil 3:1. Zároveň ale o tři branky prohrál s pražskými Bohemians. Rozhodně se tak jedná o hratelného soupeře. Tentokrát ovšem půjde o něco zcela jiného a utkání by mělo mít výrazně zajímavější náboj.

Zápas Mladé Boleslavi s Paksem můžete sledovat od 18:00 na O2 TV Sport.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz