Hlavní obsah
Sport

Dvojice Jurásek – Vorlický řádila proti Žilině. Mohou Slavii vykopat titul a Ligu Mistrů?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Slavia Praha si v generálce na první ročník Chance Ligy poradila se slovenskou Žilinou 5:1. Po úvodní půli to ovšem na takový debakl rozhodně nevypadalo. Zápas rozsekli až střídající hráči, zejména dvojice Matěj Jurásek – Lukáš Vorlický.

Článek

První část tohoto utkání vlastně moc hezkých fotbalových akcí nepřinesla. Hra se rozdrobila díky mnoha faulům a nepřesnostem. Divák rozhodně po právu zavíral oči a nechtěl nic podobného vidět. Šílenost. Kdo by ovšem přenos posledního utkání Slavie před ligovou sezonou vypnul, hořce by zalitoval.

Ve druhé půli se totiž rozjel neskutečný útočný kolotoč. A mohli za něj z drtivé většiny střídající hráči. Nejdříve se po nepřímém volném kopu ve vápně (Žilina zahrála malou domů) prosadil po Bořilově nahrávce obránce Zima. Ten posléze skvěle zamakal i do obrany. Snad se u něj blýská na lepší časy.

Hattrick Matěje Juráska a Vorlického kouzla

Druhým gólem chladnokrevně potrestal slovenský tým Daniel Fila. Vlastně jediná branka od nestřídajícího hráče. Posléze už se rozjel koncert Matěje Juráska a Lukáše Vorlického. První jmenovaný dokázal vstřelit hattrick, druhý motal hlavy obráncům a zakládal skvostné akce. Nutno pochválit i Alexandra Bužka, který rovněž odehrál skvělý zápas.

Ale zpět ke dvěma hlavním hrdinům. Vorlický má podle trenérů stále problém s kondicí. V minulosti si prošel těžkými zraněními, což se na jeho kariéře neblaze zapsalo. V letošní přípravě ovšem ukázal, že je velice kvalitním hráče. Přesně takový fotbalista pražské Slavii chyběl. Nebojí se obejít jednoho či více hráčů, s balónem umí doslova kouzlit. Dokáže vymyslet skvělou nahrávku a tím poslat spoluhráče do nebezpečné šance.

Pravděpodobně ještě nebude členem základní sestavy, ale rozhodně musí hrát co nejvíc to půjde. Tenhle kluk si to jednoznačně zaslouží a může být výrazným faktorem při cestě Slavie za titulem. Jasně, o jednom hráči to samozřejmě není. Ale podobné typy jako je Vorlický prostě rozhodují zápasy.

Dostane Jurásek konečně větší prostor?

A potom je tu Matěj Jurásek. Považovaný za obrovský talent, diamant na poli českého fotbalu. Dvacetiletý fotbalista bohužel doposud nedostával zrovna mnoho prostoru. Ve chvíli, kdy se mu třeba nepovedl zápas, v dalším už nenastoupil. Ale Jurásek právě potřebuje dostat důvěru a co nejvíce hrát. Potom se může rychle vyhoupnout nahoru a dokázat velké věci.

V letošní sezoně by snad měl dostávat více minut. Jednoznačně může i on ovlivňovat celou hru, jen nesmí být na něj zanevřeno po jednom neúspěchu. Hattrickem v generálce si hlasitě řekl o místo v základní sestavě.

Slavia má velkou šanci na pokoření Sparty

Máme před sebou hodně důležitý ročník naší nejvyšší soutěže, zejména pro celky hrající na vrcholu tabulky. Vítěz totiž postoupí přímo do základní skupiny Ligy Mistrů. A to sebou nese nejen velký příliv peněz, ale samozřejmě i fantastické zápasy s nejlepšími týmy v Evropě.

Slavie za mě nejvíce za poslední dobu má na to, aby získala sparťanský skalp. Samozřejmě i konkurenti z Letné budou připraveni na hřišti vypustit duši. Přítomnost některých hráčů v sešívaném dresu by ovšem přeci jen mohla převalit titul do Edenu. Jen se do toho musí realizační tým správně opřít a dát příležitost i mladým hvězdám. V kombinaci se zkušenějšími borci by se z tohoto týmu mohl stát válec.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz