Hlavní obsah
Sport

Dynamo stále čeká na body. Světlo na konci tunelu zatím nevidíme

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jager / Žongl

Ani druhé účinkování Františka Straky na lavičce Dynama České Budějovice na jih Čech kýžené body nepřineslo. Tentokrát se střetl jeho tým se soupeřem, který by měl mít během tohoto ročníku docela jiné starosti.

Článek

Po prohraném domácím zápasu s Pardubicemi utrpělo Dynamo již podruhé v této sezoně debakl 0:4. Stalo se tak na hřišti Mladé Boleslavi pod vedením Davida Holoubka – zástupce mladší trenérské generace.

Popravu zahájil nedávný Jihočech

První gól vstřelila Mladá Boleslav v 17. minutě a postaral se o něj hráč, který ještě v minulém ročníku oblékal dres Českých Budějovic. Zpoza vápna vyslal povedený pozdrav Martin Králik a domácí tým začal naplňovat roli favorita. Odpovědět chtěl Marcel Čermák, ale Matouš Trmal si s jeho střelou s drobnými problémy poradil. Největší šance hostů přišla ve 35. minutě, kdy Zdeněk Ondráček nastřelil pouze tyč. Na druhé straně dokázal to samé Vasil Kušej a svou šancí v podstatě uzavřel první poločas.

Ten druhý domácí zahájili povedeně. Vydrovu akci zakončil šikovně Vasil Kušej a fakticky tím rozhodl o osudu zápasu. Na hřišti už existovalo jen jediné mužstvo a Lukáš Mašek se Solomonem Johnem dali konečnou podobu výsledku zápasu. České Budějovice tak během čtyř duelů inkasovaly třináct gólů, přičemž tým Františka Straky se sám radoval pouze jednou v zápase v Pardubicích. Proslulý motivátor a někdejší reprezentant má skutečně velmi složitého pacienta.

Náročný jihočeský kalendář

Vzhledem k tomu, co se na jihu Čech odehrálo v posledních měsících, nemůžeme mluvit o žádném velkém překvapení. Tým Dynama je vlastně sám sobě největším soupeřem. Když se podíváme na jeho nejbližší kalendář nenacházíme přílišný důvod k optimismu. Do jihočeské metropole totiž v příštím kole přijede Viktoria Plzeň a Strakův tým tak skutečně může jen překvapit. Řada fanoušků už je myšlenkami možná spíše v 6. kole, kdy čeká Dynamo velmi důležitý výjezd.

Strakův tým zavítá na pražskou Julisku, kde se střetne s tamní Duklou, jejíž situace v tabulce není o mnoho veselejší. Může se jednat skutečně o pověstný „zápas o šest bodů“. Srpnový program Jihočeši uzavřou domácím zápasem s Bohemians. Ani František Straka prostě není všemohoucí a po úspěšných záchranářských misích v Trenčíně a Michalovcích ho čeká možná nejtěžší práce, byť ji musí nyní provádět ve svém rodném městě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz