Hlavní obsah
Sport

Dynamo stále čeká na první výhru v sezoně. Na Spartu doma nestačilo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 - Czeva

Čekání bylo dlouhé. Reprezentační pauza a kvůli povodním odložené celé 8. kolo na 3 týdny (kromě 2 dohrávek) přerušilo Chance Ligu. Ani poté to na pátý pokus Dynamu doma na výhru nestačilo. Nutno dodat, že soupeře měli z kategorie extrémně těžkých.

Článek

I přes bojovný výkon nakonec domácí podlehli pražské Spartě 2:0 a dál okupují poslední místo v tabulce.

Byl to na jihu Čech svátek fotbalu. Alespoň na chvíli fanoušci zapomněli na turbuletní období, které jihočeský klub prožívá. Přišli se totiž podívat na vyprodaný Střelecký ostrov, kde domácí celek změřil síly s účastníkem ligy mistrů – pražskou Spartou.

A hned v úvodu utkání hosté ukázali, že vítězství z minulého týdne v Lize mistrů proti Salzburgu nebyla náhoda. Sparta domácí zatlačila do vlastního vápna a prakticky soupeři nepůjčila balón. První velká šance na sebe nenechala dlouho čekat a již ve 4. minutě musel Fendrich vytáhnout skvělý zákrok proti teči Sadílka. Do vápna létal jeden centr za druhým a obrana Dynama nevěděla, kam dřív skočit.

Debut Janu Brabcovi trochu zhořkl

Pro stopera Jana Brabce, který si ve 21. letech odbyl debut v lize, to tak byl doslova křest ohněm. A v 11. minutě se hosté dočkali prvního gólu, když se po standardní situaci prosadil Martin Vitík. Domácí Dynamo pochopilo, že čekat ve vlastním pokutovém území, co Sparta předvede, je sebevražda. Začalo pomalu vyrovnávat hru a tvořit si šance. Tu největší si v prvním poločase připsal domácí Adediran, který se po přihrávce Čermáka ocitl sám před Vindahlem, ale gólman Sparty skvěle zasáhl.

Poměrně zajímavý druhý poločas v oslabení

Klíčový okamžik zápasu nastal ve 40. minutě. Domácí Ubong Ekpai byl příliš důrazný v souboji s hostujícím stoperem Rossem, kterého udeřil loktem do obličeje. Po zásahu VARu byl domácí hráč vyloučen. Ekpaiovi tak první start po návratu do Dynama vůbec nevyšel.

Obě strany sáhly před začátkem druhého poločasu do sestavy. Tou možná nejvíce překvapivou byla změna domácího celku. František Straka poslal na hřiště jednadvacetiletého Davida Krcha, kterému uvolnil místo Matouš Nikl. Kdo čekal, že se Dynamo po přestávce sesype, byl na začátku druhého poločasu mile překvapen. Navzdory početní převaze hostů to bylo právě Dynamo, které ve 49. minutě poprvé zahrozilo. Vindahl ovšem opět skvěle zasáhl a i druhý souboj s Adediranem zvládl, když jeho střelu i s přispěním tyče vyrazil na roh.

Nedáš, dostaneš. I tentokrát toto pravidlo zaúřadovalo. V 52. minutě totiž Sparta utekla do otevřené obrany Dynama a Birmančevič nabídl na zlatém podnose míč Ermalu Krasniqimu, který zvýšil na 2:0. Gól ještě kvůli možnému ofsajdu řešil VAR, ale po pár minutách ho posvětil. Vindahl do třetice. Rukavice mu tentokrát v 73. minutě pořádně vyprášil střídající Ogiomade. Víc už ale domácí celek předvést nestihl, a když Spartě nebyl gól Daňka kvůli ofsajdu uznán, hosté dokráčeli k vítězství 2:0.

Strašidelné skóre a poslední příčka

Dynamo tak v aktuálním ročníku stále čeká na první výhru, trčí se na chvostu tabulky s pouhým bodem a po osmi odehraných kolech má hrůzostrašné skóre 1:21. Naopak Sparta se po výhře v Českých Budějovicích dotáhla na Slavii.

Autor textu: Martin Sýkora

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz