Hlavní obsah
Sport

Eduvie Ikoba, v Trenčínu přehlížený, teď zaujal top kluby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay

Jméno Eduvie Ikoba možná není úplně známé ani lidem, kteří sledují Fortuna Ligu. Po svém odchodu z Trenčína se však vrátil do maďarského klubu Zalaegerszeg a dostal se do skvělé formy.

Článek

Nyní o jeho služby projevují zájem ve Skotsku, Německu, Itálii, Francii a také v jeho rodném USA. Tento útočník byl v Trenčíně přehlížen z několika důvodů. Podívejme se na jeho formu a také na to, proč tomu tak bylo.

Jedním z důvodů bylo jistě samotné postavení Trenčína. Klub se během sezón 2020/2021 a 2021/2022, kdy v týmu působil tento americký útočník, pohyboval převážně v prostředku tabulky a nebyl tak na očích jako kluby z vyšších příček. Navíc jeho přestup nebyl výrazným způsobem rozšiřován. Přišel z maďarského klubu Zalaegerszeg, který pro místní fanoušky nepředstavuje nic, co by zvýšilo jejich pozornost.

Ikoba však v týmu odehrál dvě sezóny, během nichž byl pravidelným členem základní sestavy, a je tedy jasné, že se s ním počítalo. Jeho střelecká forma sice nebyla zklamáním, ale zároveň nevzbuzovala pozornost. Útočník ve své první sezóně vstřelil pět gólů a ve druhé o jeden méně. Je však důležité zmínit, že samotná forma Trenčína nepomáhala jeho výkonu příliš. To se změnilo až v Maďarsku.

Ikoba může zamířit do Serie A

Po dvou sezónách v Trenčíně se Ikoba vrátil zpět do klubu Zalaegerszeg. Ani jeho odchod nebyl v rámci Slovenska širšími kruhy rozšiřován, protože hráči nebyla věnována prakticky žádná mediální pozornost. Takže stejně jako jeho příchod, i jeho odchod působil nezajímavě. Nyní je však situace jiná. Jen rok poté, co hráč opustil Slovensko, má mezi svými zájemci slavný Celtic, stejně jako několik klubů z Německa, Ameriky a také slavná Serie A.

Jeho současný klub však ve srovnání s Trenčínem nemá o mnoho lepší postavení. V maďarské lize se nachází pouze o dvě příčky nad sestupovými pozicemi. To se však týká pouze samotné ligy. Pokud jde o pohár, došlo tam k překvapení. Klub, který patří v tabulce mezi dolní polovinu, dokázal šokujícím způsobem vyhrát tento pohár. To může být jeden z důvodů, proč se jeho hráči dostává zvýšené mediální pozornosti. Sám Ikoba se v rámci pohárového putování prosadil ve dvou případech. Impozantnější jsou však jeho statistiky v lize. Američan se v ní celkem prosadil 11krát. Řadí se tak mezi nejlepší střelce ligy a na druhou příčku mu chybí pouze dva góly. První místo je již nereálné, protože nejlepší střelec má na kontě 26 gólů.

V konečném důsledku je však důležitá jedna věc. Hráč, který opustil slovenskou ligu zadarmo, se momentálně těší zájmu špičkových klubů. Je tedy trochu zarážející, že si v rámci domácí soutěže jeho kvalit nikdo nedokázal všimnout.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz