Hlavní obsah
Sport

FNL v třetině sezóny. Lídr je suverénní, tradiční kluby pozadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Fortuna národní liga hlásí 12. kol odehráno. Tabulka se pomalu krystalizuje a také už leccos napovídá. Některé týmy překvapují, některé si drží svůj standard a některé jsou dosti za očekáváním. V naší druhé nejvyšší soutěži je rozhodně co sledovat.

Článek

Cizinecká legie táhne Vyškov do ligy

Aktuálně vedoucí tým z jihu Moravy se už i mírně odtrhl od zbytku pelotonu. Družina lodivoda Jana Kameníka předvádí vyrovnané výkony a pravidelně sbírá body. V průměru 2,25 bodu na zápas je velmi slušná bilance a nebýt jediného kolapsu v Chrudimi, nosil by vyškovský celek nálepku neporažený. Jak už bylo řečeno v úvodu, tým táhnou v ofenzivě dopředu především cizinci z afrických zemích. Z celkových 26 vstřelených branek má pouze 6 na svědomí čeští hráči.

Poslední, kdo se mohl o této útočné síle přesvědčit, byl nováček ze Žižkova, který v Drnovicích prohrál 2:0. Za zmínku určitě stojí útočník se sedmi góly a čtyřmi asistencemi Idjessi Metsoko z Toga, jenž v létě přišel do Vyškova z francouzského Auxerre. Hráčova cenovka se od té doby zvedla (podle webu transfemarkt.com) o 175 tisíc euro. Lze tak očekávat, že v zimní přestávce bude o tohoto forvarda zájem nejen v Česku.

Nenápadná Vlašim se posunula na barážovou pozici

Středočeský celek vstoupil do nového ročníku nenápadně čtyřmi remízami. Ovšem jeho dosavadní druholigové počínání se dá také s trochou nadsázky srovnat s formou prvoligových Teplic. Oba mančafty totiž bohatým berou a chudým dávají. Paralelou jsou poslední dva zápasy. V prvním Vlašim odevzdala všechny tři body nováčkovi z Kroměříže, aby týden na to porazila velmi silnou Duklu. Kouč Martin Hyský je jedním z nejdéle sloužícím trenérem ve druhé lize. Pod jeho vedením je modrobílý tým letos na domácí půdě ještě neporažen. Stejnou bilancí se může pyšnit už jenom Vyškov. Místní kometou je útočník Ebrima Singhateh zapůjčený ze Slavie. Na kontě má osm branek a dvě asistence.

Zbrojovka jde od porážky k porážce

Brno prohrálo třetí utkání v řadě (s pohárem už čtvrté) a začíná se mu tak vzdalovat první přímo postupové místo. Ztráta na vedoucí Vyškov je už osmibodová. Nekoukatelný fotbal a nevýrazné výkony jsou teď nejčastěji skloňovány s výsledky největšího předsezónního favorita na prvenství. Fanoušci vidí problém v nedostatečné kvalitě kádru, a především v nevýrazném trenérovi Klusáčkovi, který bývá často označován jako „leklá ryba“. Trenérovi ovšem nehrála do karet početná marodka i tři hráči s karetní stopkou.

V posledních dvou domácích duelech nevstřelila Zbrojovka ani jedinou branku. Fantom minulé sezóny první ligy Řezníček hledá ztracenou formu. Známý gólostroj se totiž od klání v Prostějově (26. 8.  2023) už střelecky neprosadil. V posledním střetnutí s exligovou Příbramí měl tři gólovky, neproměnil však ani jednu.

Poslední Varnsdorf na první výhru stále čeká

Severočeský tým letos ve 12 kolech ještě nezakusil radost z vítězství. Nezískal ani jediný bod ze soupeřových hřišť a v každoročně silném domácím prostředí vyprodukoval pouze 6 remíz. Z toho tři z těchto remíz vzešly z výsledků v poměru 3:3. Ze všech těchto čísel tak vychází pro Varnsdorf aktuálně poslední místo v tabulce, které však neodpovídá tak zkušenému druholigovému kádru, jakým Miroslav Holeňák disponuje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz