Hlavní obsah
Sport

Generálky na Chance Ligu v pátek odehrály Liberec, Plzeň, Mladá Boleslav i Pardubice

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Twitter FC Slovan Liberec

V pátek 12. července sehrály některé týmy Chance Ligy generálky na následující sezonu, která začíná již příští pátek utkáním Sparty s Pardubicemi. Poslední zápasy přípravy tak za sebou má Mladá Boleslav, Slovan Liberec, Viktoria Plzeň i Pardubice.

Článek

Slovan Liberec – Puskás Akadémia 1:1

Vysoko mířící klub z Liberce si pro závěrečný moment přípravy vybral třetí tým loňského ročníku maďarské ligy. V prvním poločase kralovaly zejména obrany. Objevily se sice šance na obou stranách, ale k nějaké výraznější příležitosti to nevedlo. O výsledku utkání tak rozhodla až půle druhá. Nejdříve v 69. minutě hráči Puskáse po pěkné kombinaci poslali míč na hranici malého vápna, odkud ho už do branky dopravil Mikael Soisalo. Hugo Jan Bačkovský musel posléze vychytat velkou šanci nabuzeného rivala, ale nakonec se Liberec přeci jen dočkal vyrovnání. I díky skvělému presinku se dostal na půlce soupeře k míči a po přihrávce Koka vyrovnal střelou k tyči Christian Frýdek. Zápas tak nakonec skončil remízou.

Foto: Logo použito se svolením klubu Slovan Liberec

Viktoria Plzeň – FC Kodaň 3:3

Divokou přestřelku si dala Viktorka Plzeň s účastníkem Ligy Mistrů Kodaní. Už ve čtvrté minutě šel dánský tým do vedení díky obstřelu Magnusa Mattssona na zadní tyč Jedličkovy brány. Soupeř měl od začátku o něco více ze hry, i přesto dokázala Plzeň vyrovnat. A prosadil se nejmladší hráč na hřišti, teprve šestnáctiletý Jiří Panoš. Z něho roste západočeskému klubu hodně zajímavý fotbalista. V šestnácté minutě potom Plzeň dokonala obrat. Trefila se zřejmě nejzářivější posila Viktorky Christophe Kabongo, který se dokázal prosadit ve čtvrtém zápase v řadě. V 66. minutě bohužel přišlo opět vyrovnání. Přihrávka z levé strany doskákala až k tyči, odkud míč do sítě poslal Orri Oskarsson. O tři minuty později Plzeň opět vedla po pěkné akci Vydry s Demlem. Branku vstřelil první jmenovaný. Chviličku před koncem ovšem dokázal ještě vyrovnat kodaňský hráč Claesson.

Foto: Logo použito se svolením klubu Viktoria Plzeň

Mladá Boleslav – Slask Wroclaw 1:1

Středočeský tým z města Škodovky se utkal s polským vicemistrem Slask Wroclaw, který má za sebou i zápas s pražskou Slávií. Poláci šli ve 21. minutě do vedení, když po faulu Kostky na Olsena proměnil pokutový kop Musiolik. Wroclaw si dokázala vypracovat řadu šancí, ale buď je neproměnila nebo je skvěle vychytal brankář Trmal. V druhé půli se tak více dopředu začala dostávat i Boleslav a v 73. minutě se po centru Matějovského a pomoci Donáta dokázal prosadit Stránský. Na konci ještě mohl český tým strhnout utkání na svou stranu, ale po skvělém rohovém kopu Matějovského hlavičkoval Poulolo těsně vedle.

Foto: Logo použito se svolením klubu Mladá Boleslav

Pardubice – Chrudim 0:0

Fotbalisté z města perníku nastoupili v generálce proti druholigové Chrudimi. Indisponovaného Budínského musel pro tento zápas vystřídat Stejskal. Ten sice ve 14. minutě lovil míč ze své sítě, ale gól nakonec nebyl uznán kvůli ofsajdu. Na obou stranách bylo vidět hodně nepřesností. I to bylo jedním z důvodů, že zápas nakonec skončil bezbrankovou remízou.

Foto: Logo použito se svolením klubu Pardubice

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz