Hlavní obsah
Sport

Hložek prožívá s týmem sezonu snů, ale s hořkou příchutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Pokud se v rámci německé Bundesligy naplní veškerá očekávání, která momentálně u fanoušků panují, zažije Bayer Leverkusen skutečnou sezonu snů a splní se sen několika fanouškovských generací.

Článek

V nejvyšší německé soutěži kroutí celek Xabi Alonsa již čtyřicátou pátou sezónu v řadě a vysněný mistrovský titul dostává stále reálnější kontury.

Poprvé od roku 2012 se může s mistrovským titulem pomazlit někdo jiný než Bayern Mnichov. Vedle Borussie Dortmund, 1. FC Köln a Borussie Mönchengladbach tak může přibýt čtvrtý tým ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, přičemž na historickém titulu mohou být napsána také tři česká jména, přičemž dvě z nich čteme v poslední době takřka výhradně v souvislosti s lavičkou náhradníků.

Bundesliga ukázala svou odvrácenou tvář

Když se podíváme na výčet posledních zápasů, najdeme větší vytížení pouze u útočníka Patrika Schicka, který se opět dokázal vrátit po zranění. Brankář Matěj Kovář dostal v poslední době příležitost především v rámci Evropské ligy a na postupu se podílel také v německé pohárové soutěži, kde se svým týmem vyřadil VfB Stuttgart. Nejhorší pozici má však podle všeho Adam Hložek, který se v posledním ligovém zápase ve Freiburgu podíval více než po měsíci do základní sestavy, jež mu však celkově v poslední době není souzena. Reálně se tak mluví o tom, že rodák z Ivančic bude hledat v létě novou fotbalovou výzvu.

Spoluhráčem Patrika Schicka se Adam Hložek stal v létě 2022 po příchodu z pražské Sparty, přičemž v Leverkusenu podepsal smlouvu až do roku 2027 a většinová fotbalová veřejnost viděla jeho tehdejší přestup jako ideálně načasovaný a podle většiny zainteresovaných se jednalo v souvislosti s Adamem Hložkem o ideální výzvu a dvacáté narozeniny slavil již s učebnicí němčiny. Mělo se také jednat o ideální fotbalovou prověrku v souvislosti s jedním z největších talentů české fotbalové historie.

Jak zacvičí s Hložkem jeden fotbalový nezdar?

Českou nejvyšší soutěž hrál Adam Hložek takřka pravidelně již od šestnácti let a v jeho podání jsme viděli jednu krásnou fotbalovou pohádku, v níž se však v poslední době dostavily také jisté nezdary. Větší zápasové vytížení vidíme kromě Patrika Schicka také u Floriana Wirtze či Jonase Hofmanna. Pokud Leverkusen skutečně dosáhne na vysněný titul, stane se logicky atraktivnější adresou a výzvu by mohl přijmout například také Sardar Azmour, jemuž bude končit hostování v AS Roma. Hledání nové fotbalové výzvy tak dává v souvislosti s Adamem Hložkem až příliš velkou logiku.

Zde musíme pamatovat také na letní fotbalové EURO v Německu, kterého by se i Adam Hložek určitě rád zúčastnil, ale vzhledem k tomu, že cestu svého týmu za titulem nyní sleduje především z lavičky, může se mu i samotný evropský šampionát postupně vzdalovat. Pokud by se nakonec odehrál bez něj, nešlo by v souvislosti s jeho kariérou o největší katastrofu, protože se určitě nejedná o poslední finálový turnaj, který může jako hráč zažít. Bude však zajímavé sledovat, jak moc s ním momentální situace zacvičí. Na konci tohoto ročníku o sobě dost možná bude moct mluvit jako o hráči, který se podílel na prvním titulu v historii Leverkusenu, ale musí řešit rychle také situaci kolem sebe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz