Hlavní obsah
Sport

Horké zboží pro Klokany! Přichází univerzální voják z Hradce Králové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Další posilou fotbalistů Bohemians se stal záložník Vojtěch Smrž. Po Eriku Prekopovi a Michalu Reichlovi je to další hráč, který do vršovického Ďolíčku zamířil z Hradce Králové na trvalý přestup.

Článek

Přetahovaná a vytoužená posila

Vojtěch Smrž si mohl z nabídek opravdu vybírat. Zájem o jeho služby měl například Baník Ostrava, Jablonec, nebo Mladá Boleslav. On nakonec vybral tu nejméně finančně lukrativní nabídku a zamířil překvapivě do Bohemians. Pro trenéra Jaroslava Veselého byl Smrž vytoužená posila a chtěl ho získat už na konci minulé sezony. Jednání byla náročná a zdlouhavá, ale hráč nakonec zvolil sportovní stránku, než tu finanční, a zalíbil se mu rukopis a styl trenéra Veselého. Díky tomu zvolil Klokany, kteří za něj zaplatili více jak čtyři miliony.

Trestaný na bojišti

Má odkopaných celkem sedm sezón v nejvyšší soutěži a odehrál 142 zápasů. V poslední době upoutal pozornost i častým vyloučením. Za prvoligovou kariéru obdržel již pět červených karet. Nepatří však k nějakým zákeřným hráčům, protože ve vypjatých chvílích dokáže mužstvo vyburcovat a zvládat krizové momenty. Smrž je hráčem, který se přesně hodí do záložní řady Bohemians a může se stát v budoucnu hlavním stavebním kamenem v sestavě Pražanů.

Univerzální voják

Přišel na post dočasně zraněného a klíčového záložníka Adama Jánoše, který absentuje s natrženým svalem. Při dohledném návratu Jánoše do sestavy se může Smrž zatáhnout i na pozici jednoho ze stoperů. Právě jeho univerzálnost je to, proč ho trenér Veselý do týmu potřeboval. V posledním nedělním zápase domácí Bohemians zaslouženě přehráli právě Smržův již dnes bývalý tým z Hradce Králové 2:1. I proto se dotažení přestupu mezi votroky a klokany táhlo déle než se chtělo. Druhá strana nechtěla posilovat Pražany právě před vzájemným duelem v Ďolíčku.

Vítězná sestava se nemění

V příštím zápase před nucenou reprezentační pauzou čeká Bohemians výjezd na horkou půdu dosud výborně hrající Viktorie Plzeň. V posledních dvou zápasech dokázala Bohemka v Plzni pokaždé zvítězit (2:1 a 2:0). Nutno podotknout, že Západočeši v té době byly absolutně bez sportovní formy a Bohemka toho dosyta využila. Plzeň bude mít v nohách zápas předkola Konferenční ligy s kazašským Tobolem Kostanaj, který odehraje ve Štruncových sadech ve čtvrtek večer. Mírná únava tedy bude na straně Plzně a je to menší výhoda pro Klokany. Tentokráte by ale Viktoria měla splnit zápasového favorita a Bohemians přehrát. Bude u toho v sestavě Bohemky i nová akvizice Vojtěch Smrž? Nebo se vítězná sestava nemění? Utkání ve městě piva začíná v neděli v 15:00.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz