Hlavní obsah
Sport

Hradci stačila ke třem bodům jediná střela na branku. Teplice potopil Grigar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

Naplno se dnes projevilo, jak jsou „klidné vody“ středu tabulky ošidné. Teplice ještě nedávno dělil jediný bod od elitní šestky. Dnes po sérii čtyř zápasů bez výhry je dělí jediný bod od skupiny o záchranu.

Článek

V tabulce je přeskočil Hradec Králové, který se naopak díky výhře Na Stínadlech z této poslední skupiny vyškrábal.

Darovaný gól chybou Grigara

Po šesti zápasech, během kterých do brány Tomáše Grigara nepustilo zranění, které si přivodil v Pardubicích, se jednačtyřicetiletý matador vrátil mezi tyče. Ačkoliv do jarní části sezóny vstoupil jako jednička, jeho nasazení možná některé fanoušky překvapilo. Zimní posila Teplic Richard Ludha si totiž v bráně nevedl nijak špatně. Pravdou je, že však Teplice na Slavii i v Ostravě inkasovaly čtyři branky. Podle slov asistenta Ondřeje Prášila chtěl trenérský štáb dodat týmu nový impuls v podobě návratu jedničky mezi tyče.

Tohoto rozhodnutí zřejmě litovali hned v šesté minutě utkání. Grigar chtěl původně rozehrávat doprava na Michala Bílka, pak si to však rozmyslel a přes Lukáše Marečka neviděl napadajícího Davida Vašulína. Tomu se aktivní napadání brankáře domácích vyplatilo. Grigar ho při odkopu trefil tak, že Vašulín běžel sám vstříc odkryté brance a otevřel skóre utkání.

Záhy ještě následovala dobrá příležitost Václava Pilaře. To bylo ovšem vše, co z ofenzivního snažení Hradce stálo v celém zápase za zmínku. Ačkoliv Hradec pro branku Teplic nebezpečný nebyl, trenér David Horejš bude své svěřence především v prvním poločase chválit za velmi aktivní hru, napadání soupeře a silnou hru na míči. Někdy to až působilo, jako kdyby bylo hradeckých hráčů na hřišti o pár více. Hráči Teplic neměli s balónem u nohy na nic čas a často míče ztráceli, nebo posílali nepřesné přihrávky dopředu.

Foto: Žongl / Jager

Ve druhém poločase Teplice převzaly iniciativu

Ve druhém poločase se dění na hřišti proměnilo. Hradec byl směrem dopředu zcela neškodný a Teplice kráčely za srovnáním. To se dokonce Danielu Filovi na chvíli podařilo, ovšem jeho gól byl následně kvůli ofsajdu odvolán. Hru poměrně oživil střídající Roman Čerepkai. Teplice se stále snažily na soupeře něco vymyslet, ale jednoznačné gólové tutovky nepřicházely. Pokud jsem si dobře všiml, tak skláři dokonce v průběhu druhého poločasu přešli na pro ně naprosto netradiční rozestavení 4-3-3. Kromě několika centrů a hlavičkových zakončení mimo branku se však k ničemu závažnějšímu nedostali.

Netvrdím, že výhra Hradce byla zasloužená. S nulovou ofenzívou se běžně zápasy nevyhrávají a jediný gól zápasu jim daroval Grigar. Na druhou stranu je potřeba dát týmu z východu Čech kredit za to, jak dobře plnil taktické pokyny. K třem bodům došel díky výborné aktivní hře a pohybu v prvním poločase a velmi solidní defenzivní práci všech hráčů v poločase druhém.

Kredit zaslouží i domácí publikum. Na stadionu se sešlo přes 4 600 fanoušků a hráčům zatleskali i po nepříznivém konečném výsledku.

Foto: Žongl / Jager

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz