Hlavní obsah
Sport

Hradec je na pátém místě. Přejel Slovácko a ukazuje svůj skvěle postavený kádr

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Hradec Králové přejel Slovácko a konečně ukázal své kvality. Rozhodně má totiž na víc, než doposud ukazoval. Může dokonce zabojovat o Evropu?

Článek

Votroci před zápasem se Slováckem zaznamenali tři výhry a čtyři prohry. Nutno ovšem podotknout, že neměli úplně nejlehčí los. Vyjeli totiž už do Ostravy i Plzně a doma si to rozdali se Spartou. Všechny tyto zápasy nakonec skončily jejich prohrou, i když ve dvou případech jen o jednu branku. Zároveň vstřelili v sedmi zápasech jen pět branek.

Tři góly, tři příběhy

Utkání proti Slovácku se jim ovšem povedlo na výbornou. Po gólech Čiháka, Grigera a Čmeláka vyhráli 3:0 a bez problémů si došli pro nejvyšší výhru v letošním ročníku. Každý ze zásahů má přitom zajímavý „příběh“.

Filip Čihák jako obránce vstřelil v letošní sezoně už tři branky. Trochu se tak přibližuje slávistickému Dioufovi, i když na něj mu ještě jedna trefa chybí. Předvádí ovšem skvělé výkony a pro svůj tým je hodně důležitý. Hradec je určitě hodně rád, že v létě dokonal jeho přestup z Plzně.

Zcela odlišně je na tom dvacetiletý útočník Adam Griger. Jednalo se o jeho první zápas v dresu Votroků a hned si v něm připsal úvodní trefu. Na hřišti byl vidět jeho potenciál, jednoznačně má na to se usadit v základní sestavě Hradce. Možná se divíte, že jste o něm doposud neslyšeli. V minulých letech totiž působil v zahraničí. Prošel si Rakouskem, Itálií i Španělskem. Třiadvacet zápasů si zahrál za béčko Granady. Nyní chce své umění ukázat i v Chance Lize. A tohoto Slováka se rozhodně vyplatí sledovat.

Třetí branka Lukáše Čmelíka má zase své kouzlo v něčem jiném. Osmadvacetiletý záložník vynechal tři zápasy kvůli zranění. Do utkání se Slováckem nastoupil až v 79. minutě na místo Adama Vlkanovy. O pouhých deset minut později se dokázal prosadit. O žolíkovi kola je tak jasno.

A to ještě neplatil gól Tomáše Petráška, kterému předcházel ofsajd. Nutno podotknout, že brankář Slovácka Milan Heča většinou tolik branek nedostává. V letošní sezoně dokonce vychytal už pět nul, dokonce i proti pražské Slavii. Tentokrát si ovšem odnesl třígólový příděl.

Skvěle postavený kádr nese ovoce

Hradec Králové se posunul v prozatimní tabulce na páté místo, i když se ještě neodehrálo celé kolo. Tento zápas, ale i celkové umístění jen dokazuje, že má letos hodně zajímavě poskládaný kádr. Výrazně mu pomohl návrat Adama Vlkanovy, který umí dobře tvořit hru. A Hradci má být za co vděčný, odehrál tu své nejlepší roky.

Přišel talentovaný Samek a nyní i Griger. Adam Zadražil se postupem času vyprofiloval ve spolehlivého brankáře. Ostatně si díky tomu vysloužil i nominaci do reprezentace. V obraně nalezneme skvělého Čiháka se Spáčilem a věž v podobě Tomáše Petráška. Všechno diriguje zkušený kapitán Kodeš a po zranění se vrátil i neméně veleprotřelý Pilař. Tenhle tým klidně může bojovat o TOP6.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz