Hlavní obsah
Sport

Hradec Králové a Příbram si poradily s pražskými S

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

V rámci přípravy na novou sezonu se Hradec Králové střetnul s druholigovou rezervou pražské Sparty. B-tým Slavie potom sehrál utkání s Příbramí. V obou případech pražské kluby padly.

Článek

Hradec Králové přehrál rezervu Sparty

Hradec Králové by rád navázal na závěr minulé sezony, v němž pod trenérem Davidem Horejšem podával velice dobré výkony. Týmu sice odešel ostrostřelec Daniel Vašulín, zároveň ovšem zaznamenal návrat muže, kterému se na východě Čech hodně dařilo. Adam Vlkanova je zpět a bude chtít v klubu restartovat svou kariéru.

Druhé přípravné utkání proti B-týmu pražské Sparty postupem času ovládl Hradec, který už v 16. minutě dokázal přetavit své šance v gól. Na Horákův rohový kop si naběhl Petr Juliš a poslal svůj tým do vedení. Postupem času se do šancí začali dostávat i sparťanští hráči, ale v branku je neproměnili.

V druhém poločase nastoupila zcela rozdílná jedenáctka Hradce, ale dlouho si nedokázala vypracovat větší příležitost. Několik větších šancí na obou stranách se objevilo po 76. minutě, další gól však padl až v úplném závěru. Po nakrátko rozehraném kopu odcentroval do vápna míč Krejčí (už jediný v lize) a Jakub Klíma ho poslal do sítě Pražanů. Díky tomu hradečtí vyhráli 2:0.

Dostane se Matyáš Vágner do brány?

V bráně Hradce se během dvou poločasů vystřídal zkušený Patrik Vízek a Adam Zadražil. Právě druhý jmenovaný zřejmě bude od začátku jedničkou, v předcházející sezoně chytal velice spolehlivě. I na tuto pozici přitom přišla mezi sezónami posila v podobě slávistického gólmana Matyáše Vágnera. Ten poslední tři sezony působil v druholigové Vlašimi. Přestupem si tak na první pohled pomohl k prvoligovému angažmá, otázkou je kolik bude jako pravděpodobná trojka dostávat příležitostí. Přesun tak pro něj nakonec může být spíše kontraproduktivní.

Slávistická rezerva prohrála s třetiligovou Příbramí

Ani slávistické rezervě se moc nedařilo. Utkala se přitom s týmem, s nímž si prohodila soutěžní pozici.  Příbram totiž v minulém ročníku Fortuna Národní Ligy skončila na patnáctém místě a díky tomu sestoupila do ČFL. I přesto si dokázala v Nymburku s pražským celkem poradit.

V prvním poločase se sice Slavia dostávala zejména díky skvěle hrajícímu Žitnému do šancí. Buď je ovšem vychytal příbramský brankář Šiman nebo netrefili branku. V prvním poločase nastoupila i legenda pražského týmu Milan Škoda, žádný gól si ovšem nepřipsal. Do vedení tak šla nakonec Příbram, když se po přeběhnutí poloviny hřiště trefil bombou do brány Filip Ret.

Blýskl se i navrátilec Štěpán Beran

První polovina tak skončila vedením středočeského celku, v druhém poločase ovšem nastoupila Slavii čerstvá jedenáctka v čele s navrátilcem Štěpánem Beranem. Ten v minulé sezoně působil v druholigové Vlašimi, po postupu ovšem bude hrát stejnou soutěž ve svém domovském celku. A během druhé půle ukazoval, jak dokáže být platný. Nejdříve vysunul do šance Ramu, který ovšem zakončoval nad branku.

V 75. minutě se tak do toho musel opřít sám Beran, který levačkou přesně zakončil k tyči. Remízový stav ovšem jeho tým nedokázal udržet. Chvíli před koncem v 87. minutě totiž napřáhl ze střední vzdálenosti Filip Zápotočný a povedenou střelou vymetl horní roh branky. Slávisté ještě měli další dvě šance, prohru už ovšem zvrátit nedokázali.

První přípravný zápas tak pro ně nevyšel podle jejich představ. Jedná se ovšem stále jen o přípravu, v níž jde především o zkoušení jednotlivých hráčů či taktických věcí. V druhé nejvyšší soutěži se do toho budou muset trochu víc opřít. Jejich hlavním cílem bude ji udržet a k tomu jim občas určitě dopomůže i někdo z áčka. Nejzajímavější pro fanoušky určitě bude zejména derby pražských rezerv, které se odehraje už ve 2. kole.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz