Hlavní obsah
Sport

Hradec má problémy se střílením gólů. Skvělá obrana tentokrát nestačila na Pardubice

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Pešek / Žongl magazín

Východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové asi skončilo překvapivěji, než mnozí čekali. Týmu Jiřího Saňáka se podařilo zvítězit na domácí půdě poprvé v sezoně a tím zaskočit favorizovaný Hradec.

Článek

Hradec bojoval o první výhru na hřišti soupeře, Pardubice zase o domácí

Votroci jednoznačně patří k velice zajímavým týmům, s kterými je potřeba počítat ve vrchní části ligové tabulky. V letošní sezoně už dokázali porazit Teplice, Mladou Boleslav či Duklu. Na hřištích soupeřů se jim ovšem vůbec nedaří. Ze tří zápasů mají 0 bodů a skóre 1:4. Jediným pozitivem tak může být, že se jim venku konečně podařilo vstřelit branku. Pardubice to přitom do zápasu s Hradcem měly naopak. Doma prohrály s Karvinou i se Slováckem. V derby tak chtěly konečně i domácím fanouškům ukázat, že umějí ve své pevnosti vyhrát.

První poločas nebyl úplně zábavnou záležitostí. Velké šance v začátku utkání se nedostavovaly. Až v průběhu se do nich začali dostávat zejména hradečtí fotbalisté. Ti měli v první půli o něco více ze hry, ve vedoucí branku to ovšem přetavit nedokázali.

Hradec má problém se střílením gólů, v lize patří v tomto ohledu mezi nejhorší

Ukazoval se tak jejich problém se střílením gólů. Obranu mají sice velice zajímavou, v útoku je to však o něco slabší. V rámci ligové soutěže mají na svém kontě pátý nejmenší počet vstřelených branek, přestože se nacházejí na šesté příčce. Méně už má jen Dynamo České Budějovice, Dukla, Baník Ostrava a Slovácko. První tři jmenované týmy ovšem mají i méně zápasů, Baník dokonce o dva.

I přes červenou kartu Hradec utkání zdramatizoval, nakonec však odešel s nulou bodů

Ale zpět k zápasu s Pardubicemi. V druhém poločase se totiž začaly dít věci. Už ve 48. minutě poslal domácí Pardubice do vedení Vojtěch Patrák, který krásnou střelou po přihrávce Leipolda prostřelil brankáře Zadražila. O pouhé tři minuty později byl navíc po faulu na hranici pokutového území vyloučen Tomáš Petrášek. Rozhodčí Dalibor Černý nejprve nařídil penaltu, po rozhodnutí VAR se nakonec kopal jen přímý kop.

Všechno tak napovídalo tomu, že si Pardubičtí s klidem dojdou pro jednoznačnou výhru. Všechno ovšem ještě trochu zdramatizovali hradečtí fotbalisté, když po úniku Adama Vlkanovy a jeho skvělém centru poslal Filip Čihák míč do Stejskalovi brány. Ten tak ve svém prvním zápase za Pardubice čisté konto neudržel.

Deset minut před koncem ovšem jako správný kapitán poslal domácí tým za výhrou Kamil Vacek, který z bezprostřední blízkosti vsítil gól po rohovém kopu. Pardubice se tak mohly radovat z první domácí výhry v letošní sezoně.

Hradeckým tak bohužel zůstaly jen oči pro pláč. Ani jejich skvělá obrana jim nepomohla k dalšímu vítězství. Naopak ve druhém venkovním utkání v řadě dostaly červenou kartu. V oslabení je potom samozřejmě těžké vyhrávat.

Pomůže hradeckému útoku posila z Itálie?

Co se týče problémů v útočné fázi, s těmi by mohla pomoci velice zajímavá posila. Přijít by totiž měl dvacetiletý odchovanec klubu, bývalý hráč Slavie Praha a nyní fotbalista z italského Lecce Daniel Samek. Ten během svého zahraničního angažmá nedostává tolik prostoru, kolik by potřeboval, proto měl využít možnosti hostování v Hradci Králové. Zatím to sice klubem nebylo oficiálně potvrzeno, ale mělo by k tomu dojít v nejbližších dnech.

Zdroj:

https://www.fchk.cz/

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/daniel-samek-hradec-kralova-hostovani.A240825_131934_fotbal_kazdt

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz