Hlavní obsah
Sport

Hradec v oslabení dokázal porazit Mladou Boleslav. Nemohoucnost škodovkářů vstřelit gól byla ostudná

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Hradec Králové na domácí půdě dokázal zvítězit i v dalším zápase. Tentokrát si poradil s Mladou Boleslaví, i když jí dvakrát nabídl příležitost na zlatém podnose. Příště by se to Votrokům nemuselo vyplatit.

Článek

Středočeskému týmu se zatím na hřištích soupeřů moc nedaří. V prvním kole prohrál klub z města Škodovky v Jablonci, zápas ovšem dohrával v devíti lidech. Tentokrát byla pro něj situace daleko příznivější, ale i přes často drtivý tlak nedokázal střílet branky.

Vlastní gól Čiháka mohl poslat Votroky do kolen

Do vedení šel přitom tým Davida Holoubka už v první minutě. Centrovaný míč Vasila Kušeje si totiž do vlastní branky srazil Čihák. Mohl se tak stát zatracencem utkání, nakonec ovšem bylo všechno úplně jinak.

V 7. minutě se totiž po pěkné kombinační akci posadil Vlkanova, který odehrál skvělý zápas. O velké přízni hradeckých fanoušků k tomuto fotbalistovi se nemusíme bavit. A není se čemu divit, v černobílém dresu předváděl vždy atraktivní výkony. I tentokrát dokázal, že může být pro Votroky velkou posilou a lídrem. Jeho touha bojovat a položit za svůj tým všechny síly je nekonečná.

Po vyloučení asi většina diváků čekala výhru Mladé Boleslavi

Hrálo se tak prakticky od začátku. Další zásadní situace ovšem přišla ve 21. minutě, kdy se po nešťastném faulu nechal vyloučit hradecký Petr Juliš. V tu chvíli asi většina lidí očekávala, že Boleslav převezme zápas do vlastních rukou. Včetně komentátorů, kteří už předvídali výhru týmu hrajícího přesilovku.

A Mladá Boleslav se neustále hnala dopředu. Kombinovala, vymýšlela akce, jak prolomit hradeckou obranu. Do konce prvního poločasu se jim to ovšem nepodařilo a v 51. minutě toho druhého jim navíc vstřelil gól Filip Čihák. Odčinil tak vlastňák, který musel Adam Zadražil lovit ze své sítě.

Středočeský klub i přes tlak nedokázal vstřelit branku

Nezaujatý fanoušek ovšem stále tak nějak čekal, že Mladá Boleslav ještě vývoj zápasu otočí. Prosadit se ovšem nedokázala její útočná síla v podání Kušej – Mareček – Pulkrab, ani příchozí náhradníci Buryán a Vojta v 69. minutě. Přestože středočeský tým měl jasnou převahu, finální fáze neměla dostatečnou kvalitu v zakončení.

Bylo to od hráčů pátého celku minulé sezony takové nemastné neslané. Když už dostane někdo takovou výhodu, jednoznačně by ji měl využít. Mladoboleslavští jakoby snad ani nechtěli. To se potom nemohou divit, že na ně nechtějí na jejich stadionu chodit fanoušci.

Kušej ani Pulkrab nejsou produktivní, zajímavě vypadá Vydra

Síla kádru mají přitom očividnou. Kušej bohužel není v takové formě jako ve dřívějších dobách, Matěj Pulkrab by taky nedal gól snad ani do prázdné brány. Hodně aktivní byl i Kostka, vždycky mu ovšem něco chybělo. Ať už centimetry při zakončení nebo kvalita. Zajímavě vypadal Patrik Vydra, který je v Boleslavi na hostování ze Sparty. Do vápna posílal pěkné centry, dovolil si i jeden na jednoho. Ani on ovšem nepomohl svému týmu k vyrovnání.

Brankář Zadražil opět Hradec podržel

Hradecké naopak podržel Adam Zadražil, který i letos potvrzuje, že bude pro svůj tým oporou. Skvěle fungovala i obrana, přesvědčivé výkony podal Čihák nebo Horák. Radost všech včetně realizačního týmu po odpískaní konce utkání byla veliká. Jakoby vyhráli nějaký důležitý turnaj a ne jeden z mnoha ligových zápasů.

Ze strany hostů se dá jejich (ne)snaha vyrovnat či dokonce zvítězit označit až skoro jako ostudná. V minulém kole přitom dokázali vstřelit tři branky Slovácku, i když jen jeden hráč – záložník Daniel Mareček. Vzhledem k posílení některých celků předpokládám mírný pokles středočeského klubu. Na pátou příčku to letos u nich nebude.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz