Hlavní obsah
Sport

Hrozí v Praze bezpečnostní riziko? Kdo vyhraje malé derby nebo souboj dvou neporažených týmů?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jager/Žongl

V Praze se během jednoho odpoledne uskuteční tři prvoligová utkání, ve kterých nastoupí hned čtyři místní kluby. Na Duklu přijede Jablonec, Sparta jede na Bohemku a Slavia přivítá Olomouc.

Článek

Slušná porce prvoligového fotbalu pro všechny fanoušky z Prahy. Ještě v minulé sezoně by se nemohlo stát, že by v jednom městě v jeden den hrály čtyři kluby z nejvyšší soutěže. Navíc se bude jednat o velice atraktivní souboje. V Ďolíčku uvidíme malé derby, na Julisku přijede letos hodně posílený Jablonec a Eden přivítá skvěle hrající Sigmu Olomouc pod trenérem Tomášem Janotkou.

O poměrně náročnou situaci se může jednat z pohledu bezpečnosti. Nebudeme si nic nalhávat, na Julisce asi nic moc vážného nehrozí. Do Vršovic na Bohemku ovšem přijedou Sparťani a jen krátce po konci zápasu se začnou do nedalekého Edenu sjíždět i Slávisté. Lehce tak může hrozit nějaký vzájemný konflikt, vlastně mezi všemi třemi skupinami. Ale zpět k fotbalu.

Dukla Praha – Jablonec 14:30

První zápas se odehraje už od půl třetí. Jablonec v minulém kole remizoval s Plzní a v některých momentech dokonce sahal i po vítězství. Svou aktuální formu určitě bude chtít potvrdit i na Julisce. Tým Petra Rady navíc nad severočeským rivalem nevyhrál už sedm let. Při poslední porážce byl přitom nynější trenér Dukly na lavičce opačného celku. Proti Spartě toho pražský klub moc nepředvedl, nyní tak chce před vlastními fanoušky zabojovat o další body.  Vtipná je i skutečnost, že rovněž Luboš Kozel dlouhodobě vedl tým na Julisce.

Nečekám vůbec lehké utkání. Jedeme na půdu nováčka, který na začátku má motivaci a entusiasmus. Co jsem je viděl, podávají velice poctivé výkony, hlavně do defenzivy. Ani Sparta nebo Bohemka jim nevstřelila gól ze hry. I Plzni a Bohemce byla Dukla vyrovnaným soupeřem. Nepůjde o nic lehkého a když si budeme myslet, že si tam půjdeme zahrát fotbal, nebylo by to dobré. Musíme podat stoprocentní výkon, a pak můžeme doufat, že něco třeba odvezeme.
trenér Jablonce Luboš Kozel

Bohemians Praha – Sparta Praha 17:00

Od pěti hodin se odehraje další malé pražské derby. Po Julisce tentokrát přijíždí Sparta do Ďolíčku. Bohemians přitom úřadujícího mistra neporazili už téměř 23 let. V roli outsiderů budou i tentokrát, i když někteří hráči letenských nepředvádějí dosud úplně nejpřesvědčivější výkony. Troufnu si ovšem tvrdit, že v souboji s klokany neklopýtnou. Bohemians si prozatím připsali výhru, prohru a remízu. Ve třech utkáních vstřelili pouze dvě branky, což je opravdu málo.

Jakýkoliv bodový zisk by přitom chtěli v Ďolíčku darovat dvěma osobám. Za prvé hlavnímu trenérovi Jaroslavovi Veselému, který oslavil ve čtvrtek 8. srpna své 47. narozeniny. Ale především zesnulé legendě Zdeňkovi Prokešovi. Člen Společenství legend Bohemians a mistr ligy z roku 1983 zemřel na začátku srpna ve věku 71 let. Na jeho počest bude uskutečněna celotribunová choreografie a věnována předzápasová ceremonie včetně minuty ticha.

Slavia Praha – Sigma Olomouc 20:00

Na závěr dne potom úspěšný účastník 3. předkola Ligy mistrů přivítá letos zatím asi největší překvapení Sigmu Olomouc. Hanácký klub se pod trenérem Tomášem Janotkou neskutečně zvedl a v letošní sezoně ještě neprohrál. S dvěma výhrami a jednou remízou má stejně bodů jako pražská Slavia. Největšími oporami Sigmy jsou prozatím třígólový Jan Kliment a Filip Zorvan s jednou brankou a třemi asistencemi. Olomoucký klub ostatně před touto dvojicí varoval slávisty na svých sociálních sítích.

I sešívaní se ovšem samozřejmě budou chtít předvést. Nastoupí opět v základu dvougólový střelec z evropského poháru Tomáš Chorý? Vychytá Antonín Kinský svou čtvrtou ligovou nulu v letošní sezoně? Nebo poprvé přijdou o neporazitelnost? Tomu poslednímu moc nevěřím, přesto se určitě bude jednat o velice atraktivní zápas.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz