Hlavní obsah
Sport

Infarktové utkání pro fanoušky Baníku rozhodl Matěj Šín. Pardubicím zbyly slzy pro pláč

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Pešek - Žongl magazín

Zajímavý zápas přineslo utkání 13. kola Chance ligy v Pardubicích. Slezany vysvobodilo až střídání dua Matěj Šín, Filip Kubala, kteří se podíleli na všech brankách hostů.

Článek

Rozhodující gól z kopačky Matěje Šína padl v poslední minutě nastavení, Baník Ostrava tak zvítězil 3:2.

Změny v rozestavení

S taktickým rozestavením 3-4-3 nastoupila družina Pavla Hapala před utkáním v Pardubicích. Do sestavy Baníku se vrátil Uchenna, který nahradil Matěje Chaluše po nepříliš výrazném výkonu pro Plzni. Sázka na trojici Prekop, Ewerton a Tanko se ukázala v průběhu zápasu jako málo efektivní.

Tlak v úvodu vystřídala marnost v mezihře a zakončení

V úvodu utkání byl na hřišti k vidění tlak ostravských fotbalistů, kteří během první pětiminutovky dokázali nejen orazítkovat břevno v podání Erika Prekopa, ale taky kopat tři rohové kopy. Pak jako by se slehla zem po týmu, který si šel dravě za vítězstvím. Naopak Pardubice se během následujících pár minut dokázaly propracovat k lepší mezihře ve středu pole a po chybě Michala Frydrycha v pokutovém území kopal penaltu Zlatohlávek, který ji s přehledem proměnil.

Rozestavení 3-4-3 se měnilo v průběhu několika minut prvního poločasu na rozestavení 3-5-2, kdy se Ewerton pohyboval ve středu pole a nabízel průnikové přihrávky na křídlo Danielu Holzerovi. Souhra Riga s Boulou vázla a když už se podařilo dostat přihrávku na Tanka, tak si jej dokázal pohlídat obránce Louis Lurvink. Za celý poločas se Tanko dostal do jednoho zakončení, které poslal vysoko nad bránu a potvrdil tak svou mizernou formu.

Zápas rozhodlo střídání Šína s Kubalou

Paradoxně po poločase střídali domácí Pardubice a Pavel Hapal doufal v to, že po hlasitém proslovu v kabině dojde ke zlepšení výkonu hráčů na hřišti. K patřičnému zlepšení nedošlo a tak se rozhodl trenér sáhnout do sestavy. Ze hřiště se v 61. minutě poroučel Tanko s Rigem. Druhý jmenovaný se moc nadšeně netvářil, ale právě příchozí Matěj Šín si uzmul titul hráče zápasu pro sebe.

Hned v následující minutě totiž přihrál na křídlo Holzerovi, ten nacentroval do vápna na Kubalu, který tak prolomil svou střeleckou potenci a nastartoval obrat Baníku. Souhra Šína s Kubalou byla rozhodujícím faktorem tohoto utkání, když se toto duo podílelo i na penaltové situace o deset minut později.

Šín průnikovou přihrávkou našel ve velkém vápně Kubalu, který zkušeně podsekl balón a obránce jej fauloval. Nařízenou penaltu si vzal na starost Ewerton, který po třech neproměněných pokutových kopech v řadě zakončil s přehledem.

Infarktový závěr

Zdálo by se, že si Baník pohlídá vedení 2:1, ale nebylo tomu tak. Během pouhých dvou minut dokázala domácí družina vyrovnat, díky milimetrovém pasu Krobota na Patráka. Jeho zakončení v 74. minutě proti Markovičovi bylo perfektní.

A tak následovalo několik ohrožení branky, jak v podání Ostravských tak Pardubických. Když už se zdálo, že zápas skončí remízou, poslal Kubala ve středu hřiště rozhodující přihrávku na Šína, který rozhodl v poslední minutě nastavení o tom, že Baník zvítězil 3:2.

Dnešní výkon očima reportéra

Až na úvodních pět minut prvního poločasu Baník dnes rozhodně nesplňoval roli favorita do šedesáté minuty utkání. Naopak může být rád za skvělý výkon Šína s Kubalou, kteří rozhodli o veledůležitých třech bodech před zápasem se Spartou na Letné.

Autor článku: Jiří Kakalejčík

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz